Besparen op uw binnenschilderwerk?

Vergelijk vrijblijvend offertes van schilders uit uw regio!

Offertes aanvragen

Binnenschilderwerk

Voor wie graag geniet van een optimaal woongenot is het binnenschilderwerk van groot belang. Door binnen te schilderen maakt u van uw huis een thuis. U bepaalt zelf welke kleuren u de muren, het plafond of de ramen geeft en daarmee geeft u het huis een eigen karakter.

Hoewel binnenschilderwerken door veel klanten beschouwd wordt als doe-het-zelf klus, behaalt u toch het mooiste resultaat als u hiervoor een binnenschilder inschakelt. Niet alleen verzorgt de binnenschilder alle schilderwerken, maar hij zorgt er ook voor dat alle troep naderhand wordt meegenomen. Zo ervaart u minimale overlast en geniet u snel van uw vers geverfde huis! Bent u nieuwsgierig naar de prijzen van binnenschilderwerken? Vraag via het contactformulier vrijblijvend offertes aan, vergelijk de kosten en bespaar tot wel 40% op het binnenschilderwerk!

Prijzen van binnenschilderwerk

Niemand koopt een auto , TV of telefoon zonder dat hij weet wat het gaat kosten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het uitbesteden van binnenschilderwerk. Wie zijn huis wil laten schilderen, wil vooraf graag een indicatie van de kosten. Elke binnenschilder hanteert z’n eigen tarief. Dit betekent dat de prijs per schildersbedrijf enorm kan verschillen. Wilt u zeker weten dat u niets teveel betaalt? Vergelijk dan de prijzen van verschillende schilders uit de regio. In principe rekenen schilders met een vast tarief per m². Maar afhankelijk van de klus kan ook met een uurtarief worden gerekend. Voor het verven van een muur betaalt u bijvoorbeeld ongeveer €10,- tot €15,- per m². Wanneer u echter een grote klus laat uitvoeren, zoals het schilderen van de trap, dan rekent de binnenschilder vaak een uurtarief. Deze ligt gemiddeld tussen de €35,- en €40,- per uur.

Prijstabel: binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk Gemiddelde prijs, incl. btw* Bestaande uit
Per uur €35,- tot €40,- Inclusief verf, materiaal en btw
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Trap €300,- tot €700,- per trap Van 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Muur (binnenmuur) €10,- tot €15,- per m² Sauswerk
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Verlaagd btw-tarief?

Wanneer u een grote schilderklus uitbesteedt, dan kunnen de totale kosten flink oplopen. Zeker als u grote oppervlaktes laat schilderen. Is uw huis ouder dan vijf jaar? Goed nieuws: u betaalt in dat geval een blijvend verlaagd btw-tarief! De overheid heeft bepaald dat u voor een aantal renovatiewerken slechts 6% btw hoeft te betalen, in plaats van de gebruikelijke 21%. Hier vallen ook de buiten- en binnenschilderwerken onder. Voorwaarde hiervoor is wel dat het gaat om een permanente bewoning. Ook moeten de facturen voor de binnenschilder rechtstreeks aan de eigenaar of huurder gefactureerd worden. Als u nog twijfelt dan kan een binnenschilder u verder informeren over het verlaagde btw-tarief.

Binnenschilderwerk, verhoogde uitstraling & bescherming

Over het algemeen heeft het binnenschilderwerk 2 belangrijke functies: het verbeteren van de uitstraling en het beschermen van het houtwerk. Voor het binnenschilderwerk is vooral het esthetische aspect van belang. Hiermee geeft u het huis een eigen sfeer en dit zorgt er tevens voor dat u met veel plezier van de woning kunt genieten. Tegelijkertijd is het echter ook belangrijk dat u het houtwerk beschermt tegen bijvoorbeeld slijtage. Dit is zeker bij de trap belangrijk. Met het schilderen van de trap zorgt u ervoor dat de traptreden niet te glad worden, waardoor u de veiligheid garandeert. Buitenschilderwerk beschermt het hout bovendien tegen beschadigingen en houtrot.

schilderwerken binnen

Benieuwd naar de prijzen voor binnenschilderwerken?

Gratis offertes aanvragen

Hoe vaak binnen schilderen?

Hoe vaak u binnen moet schilderen is grotendeels afhankelijk van een aantal factoren. De verfsoort speelt een rol, evenals het gebruik en de locatie van het binnenschilderwerk. Een deurkozijn van de badkamer is bijvoorbeeld sneller aan een nieuwe verflaag toe dan een deurkozijn in de slaapkamer. Over het algemeen houden de schilders uit ons netwerk een periode van ongeveer 7 jaar aan. Wanneer u echter voor die tijd al toe bent aan een interieurverandering of als u eerder beschadigingen aan het binnenschilderwerk opmerkt, kan u er ook binnen deze 7 jaar al voor kiezen om een binnenschilder in te schakelen.

Werkzaamheden van binnenschilder

De werkzaamheden van een binnenschilder gaan verder dan alleen het schilderen van muren en plafonds. U kunt een schilder bijvoorbeeld inschakelen wanneer u losse objecten wilt laten verven. Hierbij kunt u denken aan het verven van een antieke servieskast of natuurlijk het lakken van uw binnendeuren. Een schilder zorgt binnen echter ook voor een goede voorbereiding van de schilderwerken. Hij zal het oppervlak schuren en reinigen, voordat hij de grondverf aanbrengt. Dit alles zorgt voor een goede hechting van de verf, waardoor het resultaat optimaal is. Heeft u binnen een beschadiging aan het houtwerk? Dan is een goede schilder tevens in staat dit te herstellen voordat hij gaat schilderen.

binnenschilder voor trap

Trap schilderen

Het beschilderen van de trap is een belangrijk onderdeel van het binnenschilderwerk. Dit is extra belangrijk, omdat de verf de trap beschermd tegen bijvoorbeeld slijtage, waardoor u de levensduur verlengt. Bovendien zorgt de verf ervoor dat de traptreden minder glad zijn, waardoor er geen kans op uitglijden is. De meeste klanten zien echter enorm tegen deze schilderklus op. Het lijkt misschien niet veel, maar trappen hebben over het algemeen een flink oppervlak dat bestaat uit kleine, lastig te bereiken hoekjes. Een binnenschilder neemt u deze klus daarom graag uit handen. Hij zal het oppervlak schuren, reinigen en verven zodat u uw tijd kunt besteden aan leukere activiteiten.

binnendeuren schilderen

Binnendeuren schilderen

Hoewel het schilderwerk op de ramen binnen regelmatig wordt bijgewerkt, blijkt dat de binnendeuren vaak over het hoofd gezien worden. Ook het beschilderen of lakken van de binnendeuren heeft echter een enorm effect op de uitstraling van de woonkamer. Zeker als u in een huis woont met prachtige, authentieke houten deuren is het belangrijk om dit met enige regelmaat bij te werken. Wilt u binnen graag een unieke afwerking op uw deuren? Vraag een binnenschilder dan naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld magneetverf of krijtbordverf. Dit geeft een leuk effect op de binnendeuren van bijvoorbeeld de kinderkamer.

Ramen schilderen

Ook binnen is het belangrijk om het schilderwerk op de ramen goed te onderhouden. Ook dit voert een schilder met alle plezier voor u uit. Bij het binnenschilderwerk op de ramen is het belangrijk dat u de juiste verfsoort gebruikt. Wanneer de ramen bestaan uit onbehandeld hout dan zullen de binnenschilderwerken maar weinig problemen opleveren. Wanneer de ramen echter bestaan uit gevernist hout, is het belangrijk om te kiezen voor watergedragen lak voor een optimale hechting. Een schilder zal u adviseren over de verschillende verfsoorten, zodat u zeker weet dat het resultaat een lange levensduur heeft. Zijn uw ramen binnen van kunststof? Ook dan kunt u deze laten verven door een binnenschilder, vraag via het contactformulier naar de prijzen en mogelijkheden.

Vloer schilderen

Wist u dat u binnen ook de vloer kunt laten beschilderen? Dit is mogelijk bij vloeren van vele verschillende materialen. Heeft u binnen een houten vloer liggen? Dan is het verstandig om deze eens in de zoveel tijd in de lak te zetten. Het is natuurlijk ook mogelijk om de houten vloer te verven in een frisse kleur. Ook hiervoor geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Door de vloer goed te schuren, ontvetten en reinigen realiseert de schilder een strak resultaat. Wilt u niet een houten vloer laten beschilderen, maar juist een betonnen vloer of tegelvloer? Vraag een binnenschilder dan om een persoonlijk advies.

Welke verfsoort?

Als u binnenschilderwerken laat uitvoeren, dan heeft u de keuze uit vele verschillende soorten verf. Welke verfsoort de meest geschikte optie is, is grotendeels afhankelijk van de ondergrond en uw persoonlijke voorkeur. Voor het schilderwerk op een binnenmuur wordt doorgaans een standaard latexverf gebruikt. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de ondergrond volkomen egaal is. Als dit niet het geval is, blijft u alle oneffenheden op de binnenmuur zien. Wilt u dit niet, dan kunt u ook kiezen voor structuurverf. Hierbij heeft u de keuze uit fijne of grove korrels, waarmee u zelf de uitstraling van de binnenmuur bepaalt.

Hoogglans of zijdeglans?

Voor het binnenschilderwerk kunt u tevens kiezen voor een hoogglans of zijdeglans lak. Deze laksoorten worden voornamelijk gebruikt bij het lakken van ramen, deuren of andere houten elementen. De keuze is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Hoogglans lak vereist namelijk een perfect egale ondergrond en vereist iets meer onderhoud: vieze vlekken zijn al gauw zichtbaar, waardoor dit niet de meest geschikte keuze is als u samenwoont met kleine kinderen. Zijdeglans zorgt ervoor dat oneffenheden in het oppervlak minder zichtbaar zijn. Hierdoor is zijdeglans lak een stuk onderhoudsvriendelijker.

verf binnenschilderwerken

Een binnenschilder nodig voor uw klus?

Gratis offertes aanvragen

Welk vertrek?

U kunt in principe het binnenschilderwerk van ieder vertrek in uw woning uitbesteden. Als u de binnenschilderwerken van meerdere vertrekken onder handen neemt, dan betaalt u per vertrek een relatief lagere prijs. Wanneer u meerdere binnenschilderwerken in één keer uitbesteedt, geeft de schilder u vaak een korting op de prijzen. De meeste klanten hebben echter niet het budget om alle binnenschilderwerken in één keer uit te besteden. Daarom kiezen zij ervoor vooral het binnenschilderwerk in de woonkamer, keuken of hal uit te besteden. Dit zijn namelijk de ruimtes waar de meeste tijd in doorgebracht wordt én vaak de enige ruimtes die gasten te zien krijgen.

Hoe vindt u een goede schilder?

Wanneer u op zoek bent naar een binnenschilder, dan zal het u waarschijnlijk opvallen dat er een breed aanbod aan schilders actief is in uw regio. Hoe kunt u nu het beste de kwaliteit van het schilderwerk beoordelen? Wij geven u graag een aantal hoe u de beste schilder kan vinden. Als u contact met ons opneemt ontvangt u vrijblijvend een aantal offertes. Als u op zoek bent naar een kwalitatief schildersbedrijf dan raden wij u aan niet alleen op de totaalprijs te letten. Ga online of in uw vriendenkring op zoek naar ervaringen en referenties. Zo weet u zeker of het schildersbedrijf kwalitatief werk aflevert.

Zelf binnenshuis schilderen of uitbesteden?

Wanneer u een beperkt budget heeft kunt u overwegen om het sauswerk binnen zelf uit te voeren. Toch zult u zien dat dit in de praktijk vaak niet veel voordeliger is dan het inschakelen van een erkend schildersbedrijf uit uw regio. Zo zult u allereerst het materiaal en de benodigdheden aanschaffen. Deze kosten zitten vaak inbegrepen in de kostprijs per m² van het schildersbedrijf. Bovendien betaalt u het schildersbedrijf slechts 6% btw voor het materiaal en betaalt u in de bouwmarkt de reguliere 21%. Bovendien is het uitbesteden van de binnenschilderwerken de enige manier om er zeker van te zijn dat het resultaat optimaal is.

Voordelen van inschakelen binnenschilder

  • Het binnenschilderwerk is in korte tijd uitgevoerd
  • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie
  • De binnenschilderwerken zijn van goede kwaliteit
  • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman
offertes aanvragne binnenschilderwerk

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Bent u intussen overtuigd en wilt u het binnenschilderwerk uitbesteden aan een vakman uit ons netwerk? U kunt bij de schilders terecht voor het sausen van onder meer de binnenmuur, binnendeuren, ramen en trappen. Als u gebruik maakt van onze service bent u bovendien verzekerd van de beste service voor de laagste prijs! Vraag vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes aan en vergelijk deze op prijs en aanbod. Zo vindt u gemakkelijk en snel de goedkoopste schilder uit uw regio! Ervaring leert dat klanten op deze manier tot ruim 40% besparen op de totale kosten!