Schilder nodig in Antwerpen?

Vergelijk prijzen en vind de beste schilder voor uw klus!

Offertes aanvragen

Schilderwerken Antwerpen

Er zijn diverse schilderwerken waarbij het loont om professionele schilders in te schakelen. Bijvoorbeeld bij het schilderwerk van de trap of buitenmuur. Maar ook bij schilderwerken als het schilderen van de binnenmuur raden wij u aan professionele schilders in te schakelen. Zoekt u naar een vakman uit Antwerpen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij werken samen met specialisten uit heel Vlaanderen. Door ons contactformulier in te vullen vraagt u met één klik op de knop tot wel 5 offertes aan. Vergelijk de verschillende prijzen, kies de specialist die u de beste service voor de laagste prijs kan bieden en bespaar tot wel 30% op uw schilderwerken!

Heeft u schilderwerken liggen en bent u op zoek naar een erkend schildersbedrijf uit Antwerpen? Wij kunnen u helpen met uw zoektocht naar schilders voor al uw schilderwerk. Wilt u de muur in uw woonkamer voorzien van een nieuwe kleur? Of is uw keuken toe aan verse laag verf? Begint de verflaag van uw trap af te bladderen? Neem dan contact met ons op! Wij zijn een netwerk van schildersbedrijven, werkzaam door heel Vlaanderen: ook in Antwerpen! Door ons contactformulier in te vullen vraagt u eenvoudig tot wel 5 offertes van specialisten< aan uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod, zodat u zeker weet dat u niets teveel betaalt. Bovendien bespaart u dankzij deze werkwijze tot wel 30% op de totale kosten!

schilderwerken Antwerpen

Wat zijn veelvoorkomende schilderwerken?

De diensten van een schilder uit Antwerpen variëren enorm. Dat komt vooral omdat schilderwerken overal voorkomen. Sommige klanten willen hun slaapkamers een nieuwe kleur geven, terwijl bij een andere klant de trap nodig geschilderd moet worden. Menig schildersbedrijf wordt tevens regelmatig ingeschakeld voor verschillende buitenschilderwerken in Antwerpen, zoals het verven van deuren, ramen of zelfs de gevel van een woning. Daarom beschikken de schilders uit Antwerpen over jarenlange ervaring op het gebied van vele verschillende schilderwerken. In Antwerpen worden de onderstaande schilderwerken veel toegepast:

  • Het spuiten van het plafond of de muur
  • Verschillende buitenschilderwerken, zoals het verven van de gevel en ramen
  • Het verven van trappen
  • Het schuren en schilderen van houten deuren

Prijs van schilderwerken

Voordat u een schilder inschakelt voor uw schilderwerk, wilt u natuurlijk weten wat het u gaat kosten. De prijs is voor een groot deel afhankelijk van de materiaalkosten en de arbeidskosten maar voor een indicatie kunt u de richtprijzen in onderstaande tabel aanhouden. Zoals u kunt zien kunnen de kosten tot wel tientallen euro’s verschillen per schildersbedrijf. Dit komt voornamelijk omdat elke schilder uit Antwerpen zijn eigen uurloon vast stelt. Daarom bespaart u al een groot deel van de kosten, als u de prijzen van verschillende schilders met elkaar vergelijkt voordat u een schildersbedrijf uit Antwerpen uitkiest. Wilt u de trap laten schilderen? Voor dit schilderwerk maakt de schilder doorgaans gebruik van twee lagen grondverf en één eindlaag. Dit kost samen gemiddeld €15,- tot €20,- per traptrede. Deze prijs is inclusief een verlaagd BTW tarief, materiaalkosten en arbeidskosten. Het inschakelen van een ervaren schilder is daardoor niet perse veel duurder dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan. Voor buitenschilderwerken ligt de prijs vaak iets hoger.

Schilderwerk Gemiddelde prijs, incl. btw* Bestaande uit
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van verf en aanbreng
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
(*) – Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Prijs schilderwerken per uur

Wanneer u een groot oppervlak laat schilderen dan rekent de schilder in de meeste gevallen een tarief per vierkante meter. Bij schilderwerken die meer precisie vereisen rekent hij vaak een uurtarief. Voor binnenschilderwerk ligt de prijs ongeveer tussen de €35,- en €40,- per uur en voor buitenschilderwerken wordt ongeveer €40,- tot €45,- per uur gerekend.

Schilderwerken, welk btw tarief?

Eén van de voordelen van het inschakelen van een professionele schilder, is dat u een gereduceerd BTW tarief betaalt voor alle schilderwerken. Dit geldt voor al het schilderwerk in en rondom het huis: of u uw houten vloeren nou opnieuw wilt laten schilderen of als uw garage aan een nieuwe verflaag toe is. In plaats van 21% betaalt u slechts 6% BTW.

schilder Antwerpen “Wij zochten naar een vakman die het schilderwerk op onze zolder kon uitvoeren. Wij kregen al snel 5 offertes toegestuurd waarna we gekozen hebben voor de schilder die zo snel mogelijk kon beginnen. De vakmannen waren vriendelijk en het schilderwerk is van goede kwaliteit. “

Bert Marynissen, Antwerpen

binnenschilderwerken Antwerpen

Binnenschilderwerk, een mooi geheel

Door uw slaapkamer, woonkamer of keuken een nieuwe kleur te geven transformeert u de gehele ruimte. Dit is dan ook een relatief eenvoudige manier om een compleet andere uitstraling te realiseren. Bent u de oude kleur zat? Schakel dan een schilder uit Antwerpen in voor al uw schilderwerken binnenshuis. U hoeft zich niet druk te maken dat uw meubilair onder de verf komt te zitten, omdat de schilder alle meubels zorgvuldig zal afdekken. Naast het schilderen van uw muur, is het ook een optie om een schildersbedrijf uit Antwerpen in te schakelen voor het verven van uw plafond of trap.

schilders Antwerpen

Plafond schilderen

Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten ervoor om hun plafond te laten spuiten in plaats van verven. Het spuiten van het plafond verloopt een stuk sneller, waardoor u uiteindelijk voordeliger uit bent. Bovendien is het spuitwerk erg precies en wordt de verf strak en egaal aangebracht. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over zichtbare strepen en banen. De schilders uit Antwerpen spuiten het plafond voornamelijk met latexverf, maar het is tevens mogelijk te kiezen voor spackspuitwerk. Dit geeft uw plafond een korrelige structuur. Welke vorm het meest geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

Trap schilderen

Uiteraard is het schilderen van de trap één van de schilderwerken die u zelf uit zou kunnen voeren. Houd er echter rekening mee dat u bijna altijd meer materiaal gebruikt dan wanneer een ervaren schilder de trap zou schilderen. Qua kosten is het dus niet veel duurder om een schildersbedrijf in te zetten, en het scheelt u bovendien enorm veel tijd. Voor de schilderwerken zal de vakman uw trap goed voorbereiden. Kleine beschadiging repareert hij met plamuur, waarna hij de oude verlaag verwijdert. Wilt u zoveel mogelijk geld besparen? Kies er dan voor om deze voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren. Zo bespaart u op de arbeidskosten.

Binnenmuur schilderen

Net als het plafond is het ook mogelijk om de binnenmuur te laten spuiten. Houd er rekening mee dat de kosten voor het spuiten van de muur oplopen wanneer u verschillende kleuren wilt gebruiken. Dat komt omdat er bij meerdere kleuren de kans bestaat dat de nevel van de tweede kleur terecht komt op het pas geverfde gedeelte van de binnenmuur. Daarom is het erg belangrijk dat de schilder uit Antwerpen de muur goed afplakt, wat nou eenmaal meer tijd kost. Uiteraard kunt u de muren ook op traditionele wijze laten schilderen. Door te kiezen voor een nieuwe kleur geeft u uw interieur een echte boost!

Op zoek naar een schildersbedrijf voor een schilderklus?

Vergelijk tot wel 5 offertes van schilders uit Antwerpen en bespaar tot wel 30%!

Offertes aanvragen

Het belang van buitenschilderwerk

Naast het binnenschilderwerk, kunt u een schilder uit Antwerpen ook inschakelen voor al het schilderwerk buitenshuis. Dit zorgt ten eerste voor een goede uitstraling van uw woning. Door uw schilderwerken buitenshuis regelmatig te onderhouden verhoogt u de waarde van de woning in Antwerpen. Dat vergroot de kans dat uw woning in korte tijd wordt verkocht of verhuurd. Maar wist u dat het schilderwerk ook van groot belang is om uw woning te beschermen? Het schilderwerk dient als een beschermlaag voor het hout: het zorgt ervoor dat het materiaal bestand is tegen neerslag. Daarom is het belangrijk om het schilderwerk eens in de drie tot zes jaar te vernieuwen.

Ramen schilderen

Eén van de meest voorkomende schilderwerken buitenshuis is het verven van de ramen. Hoewel dit maar een klein onderdeel is van uw gevel, heeft een goed onderhouden raam een enorme invloed op de uitstraling van uw woning. Door enkel de ramen van een andere kleur te voorzien verandert u het uiterlijk van uw huis compleet. Ook wanneer u kunststof ramen hebt is het mogelijk deze te voorzien van een andere kleur. Het is wel belangrijk dat u hiervoor de juiste verf gebruikt. Schakel daarom een erkend schildersbedrijf uit Antwerpen in, zodat u gegarandeerd bent van het beste resultaat.

buitendeuren schilderen

Deuren schilderen

U kunt uw deuren zowel binnen als buiten voorzien van een andere kleur. Zoals u waarschijnlijk weet hebben uw deuren buiten meer bescherming nodig dan de deuren in huis. Dat komt omdat de deuren altijd blootgesteld worden aan de verschillende weersomstandigheden. Wij adviseren u daarom om voor de deuren buiten gebruik te maken van een alkydverf. Dit is een sterkere verflaag die een goede bescherming tegen neerslag biedt. Voor de deuren in uw woning zal menig schildersbedrijf voornamelijk gebruik maken van verfproducten op waterbasis. Deze verf is een stuk beter voor het milieu dan synthetische verf, droogt een stuk sneller en zal op termijn minder vergelen.

buitenschilderwerken Antwerpen

Gevel schilderen

Als u de uitstraling van uw woning wilt veranderen, dan raden wij u aan om een andere kleur op uw gevel of buitenmuur aan te brengen. Dit biedt uw buitenmuur bovendien een extra bescherming tegen vochtproblemen. In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het verven van de gevel of buitenmuur indien u voor een kleur kiest die niet teveel afwijkt van de andere woningen in Antwerpen. Voor een langdurig resultaat is het bij het schilderwerk van de buitenmuur verstandig de hulp in te schakelen van een professioneel schildersbedrijf. De schilders zullen in eerste instantie de buitenmuur controleren en indien nodig repareren en reinigen alvorens de schilderwerken van start gaan.

Waarom een schilder inschakelen?

Als u zelf de schilderwerken in huis wilt uitvoeren zal u waarschijnlijk al het materiaal moeten aanschaffen. Denk hierbij aan kwasten, rollers, verfbakken, ladders en natuurlijk de verf zelf. Bovendien kost dit u heel veel tijd, waarvoor u mogelijk verlof moet aanvragen. Dit zijn allemaal motivaties om het schilderwerk uit handen te geven aan een professioneel schildersbedrijf. Het schilderswerk verloopt niet alleen een stuk sneller, maar de verflaag zit waarschijnlijk een stuk strakker op de muur dan wanneer u dit zelf zou doen. Bovendien is het inschakelen van een vakman niet duur, zeker niet als u zelf al het nodige materiaal zou moeten aanschaffen.

Voordelen op een rijtje

Vraagt u zich nog steeds af waarom u het schilderwerk uit moet besteden?

  • De schilderwerken zijn sneller afgerond
  • U krijgt gegarandeerd een strak resultaat
  • Professionele ondersteuning is niet duur
  • U krijgt een professionele begeleiding wat betreft de kleurenkeuze
schildersbedrijf Antwerpen

Besparen? Vergelijk schilders

Wilt u uw plafond opnieuw witten? Of wilt u eindelijk de trap eens goed laten schilderen? Bent u de kleur op uw binnenmuur helemaal zat en wilt u de uitstraling van de ruimte veranderen? Schakel dan een erkend schildersbedrijf uit ons netwerk in voor al uw schilderwerken. Elke vakman is ruim ervaren en beschikt over de juiste diploma’s. Zo garanderen wij u de beste service tegen de laagste prijzen. Wilt u weten wat uw schilderwerk gaat kosten of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vraag dan snel meerdere offertes aan, start met vergelijken en bespaar op uw schilderwerken!