Besparen op kosten buitenschilderwerk?

Vergelijk offertes van schilders & bespaar!

Buitenschilderwerk

Met kwalitatief buitenschilderwerk zult u de waarde van uw woning doen stijgen. Het buitenschilderwerk heeft namelijk twee belangrijke functies: het beschermen van het houtwerk én het verbeteren van de uitstraling. Veel klanten besteden hun buitenschilderwerken het liefst uit. Dat is niet gek, want het zijn flinke klussen die veel tijd en aandacht besteden. Wilt u het houtwerk buiten opnieuw laten schilderen? Of overweegt u uw buitenmuur te verven? Schakel dan een buitenschilder in!

Start gratis offerteaanvraag!

Een buitenschilder is in te schakelen voor diverse schilderwerken zoals het verven van ramen, buitendeuren en gevels.

buitenschilderwerk

Wat kosten buitenschilderwerken

Voor wie het buitenschilderwerk wil uitbesteden, is het vooral belangrijk om te weten wat dit ongeveer gaat kosten. De exacte prijs per m² is afhankelijk van verschillende factoren, hierdoor is het lastig een duidelijke indicatie te geven. Op de pagina prijzen schilderwerken vindt u een compleet overzicht van alle prijzen schilderwerken. Als u graag een compleet overzicht van de kosten wilt ontvangen, dan raden wij u aan om gratis offertes aan te vragen.

Doorgaans liggen de kosten van een buitenschilder rond de €35,- tot €40,- per m² of, als een buitenschilder een uurtarief hanteert, tussen de €40,- en €50,- per uur. In de meeste gevallen rekent de buitenschilder een vast tarief per m², maar bij een schilderklus die meer precisie vereist wordt ook wel een uurtarief gehanteerd.

Prijzen buitenschilderwerk 2024

Buitenschilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs*
Per m² Inclusief verf, materiaal en btw €35,- tot €40,-
Per uur Uurtarief €40,- tot € 50,-
Raam Drie dikteranden tot 100mm breed €15,- tot €25,- per raam
Gevel Eén laag primer, twee lagen afwerking €20,- tot €40,- per m²
Deur Voorlakken en aflakken €70,- tot €110,- per deur
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen Uurtarief €40,- tot € 50,- per uur
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

Op zoek naar een schilder voor het verven van uw trap?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo bovendien tot wel 40% .

Buitenschilderwerk voor bescherming & afwerking

Alle buitenschilderwerken hebben twee belangrijke functies: het verbeteren van de uitstraling en het beschermen van het houtwerk. Vooral de beschermende functie is bij het buitenschilderwerk van belang. Door het schilderwerk buiten goed te onderhouden voorkomt u dat de houten ramen of deuren worden aangetast door het weer. Hiermee verlengt u de levensduur van het schrijnwerk én zorgt u ervoor dat de kwaliteit behouden blijft.

Daarnaast kunt u met het schilderen van bijvoorbeeld uw ramen zelf bepalen welke uitstraling uw huis heeft. Goed onderhouden schilderwerk ziet er bovendien aantrekkelijker uit, wat zal bijdragen aan het vinden van een geschikte huurder of koper.

Wanneer buitenschilderwerk vernieuwen?

Omdat het buitenschilderwerk van groot belang is om de kwaliteit van de houten ramen of deuren te behouden, is het belangrijk dat u het buitenschilderwerk goed onderhoudt. Dit doet u door het buitenschilderwerk eens per jaar te reinigen met een vochtige doek. Let in dat geval goed op of de verflaag nog intact is. Wanneer u merkt dat deze begint te bladderen, dan is het hout niet langer beschermd tegen de weersomstandigheden.

Ook bij kleine beschadigingen is het belangrijk om een buitenschilder in te schakelen. Deze kan de beschadigingen en de verflaag zo snel mogelijk herstellen zodat u snel weer profiteert van een optimale bescherming.

Buitenschilder inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

Hoe vaak buiten schilderen?

In principe raden wij u aan het schilderwerk eens in de 5 jaar van een update te voorzien. Het kan echter voorkomen dat het buitenschilderwerk al eerder aan vervanging toe is. Dit is het geval als de verflaag afgeeft, niet meer goed hecht of als er barsten, scheuren of blaasjes in de verf ontstaan.

U kunt controleren of de verf nog goed hecht door een stuk tape op de verflaag te plakken. Druk deze goed aan, en trek het dan los. Blijven er verfresten achter op de tape? Dan is de hechting niet langer optimaal.

Op zoek naar een schilder voor het verven van uw trap?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo bovendien tot wel 40% .

Onderdelen van buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk omvat vele verschillende schilderklussen:

 • Het schilderen van de ramen
 • Het schilderen van deuren
 • Tuinhuis verven of beitsen
 • Schutting verven
 • Het schilderwerk van de dakkapel

Een buitenschilder uit ons netwerk is in te schakelen voor al deze schilderklussen. De kosten zijn grotendeels afhankelijk van de aard van de schilderklus, de bereikbaarheid van het oppervlak en het materiaal. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de prijs!

Ramen schilderen

Het schilderen van ramen is één van de belangrijkste klussen binnen het schilderwerk. Als het schilderwerk slecht onderhouden is zult u te maken hebben met beschadigingen zoals houtrot, die zorgen voor een verslechterde isolatiewaarde. Het is daarom erg belangrijk dat de ramen op de juiste wijze geschilderd worden: een buitenschilder zal dit vakkundig voor u afhandelen.

Wist u bovendien dat het ook mogelijk is om een buitenschilder in te schakelen voor het schilderen van kunststof ramen? Hiervoor is het echter van belang dat het oppervlak goed wordt voorbereid, omdat de verflaag anders niet zal hechten. Een buitenschilder zal u adviseren over de verschillende mogelijkheden voor het schilderen van kunststof ramen.

Deuren schilderen

Een buitenschilder staat tevens met plezier voor u klaar bij het schilderen van uw buitendeuren, zoals bijvoorbeeld de voordeur. Als het schilderwerk op de voordeur verouderd is, dan kunt u deze flink opknappen met een nieuwe verfbeurt. Ook als u toe bent aan een andere uitstraling is het mogelijk om de deuren een ander uiterlijk te geven.

Voor het lakken van deuren is het belangrijk dat de buitenschilder de juiste verf gebruikt en dat hij de ondergrond goed voorbereid. Ook is het belangrijk dat het schilderen van de deuren op de juiste dag gedaan wordt. Wordt er regen voorspeld? Dan is het verstandig om de klus nog even uit te stellen.

trap schilderen prijs

Gevel schilderen

Wat veel klanten niet beseffen, is dat het schilderen van de gevel ook een optie is bij een buitenschilder. Met het schilderen van de gevel geeft u het huis een compleet andere uitstraling. Er zitten echter nog meerdere voordelen verbonden aan het beschilderen van de gevel. Zo is een gevel met een verse verflaag beter bestand tegen de verschillende weersomstandigheden.

De kans op vochtproblemen is een stuk kleiner én u verlengt de levensduur van de buitenmuur. Afhankelijk van uw woonplaats bent u verplicht om een vergunning aan te vragen voor het beschilderen van de gevel. Een buitenschilder is op de hoogte van de voorschriften en kan u vertellen of u voor het behandelen van de buitenmuur wel of niet een vergunning moet aanvragen.

Tuinhuis schilderen

Heeft u een tuinhuis in de tuin staan en heeft deze dringend een nieuwe laaf verf nodig? Ook dit voert een buitenschilder regelmatig uit. Voor het beschilderen van het tuinhuis heeft u doorgaans de keuze uit verf of beits. Veel klanten denken dat deze twee materialen vergelijkbaar zijn, maar er zitten belangrijke verschillen tussen. Zo is beits vochtregulerend. Waar verf een extra laag bovenop het hout van het tuinhuis is, trekt de beits juist in het hout.

Hierdoor is het hout beter beschermd tegen neerslag: vocht trekt in en uit het hout, zonder dat het vocht het hout aantast. Een groot voordeel van beitsen is dat er geen grondverf nodig is, waardoor de klus vaak in een kortere tijd is uit te voeren.

Schutting schilderen

De meeste klanten hebben buiten verschillende houten elementen die kwalitatief schilderwerk vereisen. Een voorbeeld hiervan is de schutting. De schutting staat buiten ter bescherming van uw tuin en huis, maar er wordt vaak maar weinig aandacht aan besteedt. Laat daarom ook de schutting goed verven of beitsen. Het is belangrijk dat de buitenschilder de schutting goed reinigt. Dit kan gedaan worden met behulp van een hogedrukspuit of staalborstel. Voor een optimaal resultaat is het van belang dat de schutting schoon, glad, droog en vrij van stof is. Kies voor een kleurloze beits voor een natuurlijke uitstraling of schilder met een gekleurde verf voor een uniek resultaat.

Dakkapel schilderen

Het verven van de dakkapel dient in de meeste gevallen vanaf buiten te gebeuren. Dit maakt deze schilderklus direct een uitdagende, want de schilders zullen buiten op het dak aan het werk moeten gaan. Wanneer u een erkend buitenschilder inschakelt, zal deze zorgen voor de juiste gereedschappen en materialen zoals een steigerladder. De gemiddelde kosten voor het schilderen van een dakkapel zijn tussen de €400 tot €930. De dakkapel kan dan op een veilige manier geschilderd worden.

De buitenschilder behandelt, indien gewenst, verschillende onderdelen van de dakkapel: de buitenkozijnen, de boeiboorden en de zijwangen. Vanwege de uitdagingen van dit buitenschilderwerk raden wij u aan het verven van de dakkapel uit te besteden aan een ervaren buitenschilder.

Op zoek naar een schilder voor het verven van uw trap?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo bovendien tot wel 40% .

Buitenschilderwerk in de zomer of winter?

  Wanneer u uw huis van buiten wilt laten schilderen, is het belangrijk dat u rekening houdt met de weersomstandigheden. De meeste klanten kiezen ervoor om het schilderwerk buiten in het voorjaar uit te laten voeren.

  Zo is het huis van buiten helemaal klaar voor de zomer! Praktisch gezien is het echter misschien verstandiger om in het najaar een schilder in te huren. Een winterschilder rekent namelijk een lagere prijs per m² dan een zomerschilder. Of u het huis, de buitenmuur of de raamkozijnen nu in november of in april laat schilderen, het is sowieso belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren:

 • De temperatuur, een ideale temperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden.
 • De luchtvochtigheid. Bij een te hoge luchtvochtigheid zal de verflaag niet goed hechten
 • Weersomstandigheden: buiten verven is niet aan te raden in de regen, tenzij er voldoende overkapping is.

Besparen op de prijs? Start gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40%!

Belangrijke aandachtspunten

Bij al het schilderwerk buiten is het van groot belang dat het schildersbedrijf zorgt voor een goede voorbereiding van de ondergrond. Het hout moet eerst herstelt worden en de verflaag dient aangebracht te worden op een schoon en geschuurd oppervlak. De juiste voorbereiding is onder meer afhankelijk van het materiaal en de locatie van het buitenschilderwerk: een erkend schildersbedrijf heeft dankzij jarenlange ervaring voldoende kennis om te bepalen wat de juiste manier van voorbereiden is. In de meeste gevallen is het bovendien belangrijk dat er één of zelfs meerdere lagen lakverf wordt aangebracht, omdat dit het mooiste resultaat geeft.

Keurmerken

Het kiezen van een schilder is, dankzij het brede aanbod aan bedrijven, lastig. Eén van de beste tips die wij u hiervoor kunnen geven is: controleer of de schilders beschikken over één of meerdere keurmerken. Keurmerken worden uitgegeven aan bedrijven die kwalitatief werk verrichten, die betrouwbaar zijn of die zijn aangesloten bij een branchevereniging. Dit geeft u als klant een hoop garanties en voordelen.

Een belangrijk keurmerk voor schildersbedrijven is het Keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit herkent u aan het logo dat het bedrijf op de website heeft staan. Wanneer een schildersbedrijf beschikt over het Keurmerk Kwaliteitsvakman, bent u verzekerd van een jaar garantie op de buitenschilderwerken én heeft u te maken met een service gerichte vakman.

Zelf doen of uitbesteden?

Het schilderwerk buiten is van groot belang voor de bescherming van het houtwerk. Daarom is het erg belangrijk dat dit op correcte wijze wordt uitgevoerd. Heeft u ervaring in het buitenschilderwerk? Dan is het uiteraard zeker mogelijk om buiten zelf aan de slag te gaan. Wij zullen u echter te allen tijde aanraden om een professioneel schildersbedrijf in te schakelen.

Niet alleen scheelt dit u een hoop tijd en energie, u weet ook zeker dat uw houtwerk optimaal beschermd is tegen neerslag. Doordat u bovendien een verlaagd btw-tarief betaalt, bespaart u flink op de kosten. Maak gebruik van onze service en vergelijk gratis offertes, zodat u zeker weet dat u de scherpste prijs betaalt!

Voordelen inschakelen buitenschilder

 • Het buitenschilderwerk is in korte tijd afgerond
 • U bent verzekerd van een strak en egaal resultaat
 • U profiteert van een verlaagd btw-tarief op de arbeids- en materiaalkosten
 • Een erkende buitenschilder geeft u een persoonlijk advies

trap schilderen prijs

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Is uw tuinhuis aan een nieuwe verflaag toe? Of heeft het schilderwerk op uw dakkapel een flinke update nodig? Een buitenschilder uit ons netwerk staat het gehele jaar voor uw buitenschilderwerk klaar. Laat uw buitenmuur of buitenkozijnen schilderen en geef uw huis op deze manier een compleet ander uiterlijk! Bent u intussen nieuwsgierig naar de prijzen of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt, vrijblijvend en kosteloos, een aantal offertes van schildersbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes op prijs en aanbod en kies zo voor het schildersbedrijf dat het beste bij u past!