Deuren laten schilderen door een vakman?

Vergelijk offertes van schilders & bespaar!

Prijs deuren schilderen

Deuren schilderen uitbesteden aan een ervaren schilder? De prijs voor het schilderen van de deuren ligt tussen de €70,- tot €110,- per deur: maar dit kan per schildersbedrijf verschillen. Wilt u de exacte prijzen weten?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk tot 5 offertes toegestuurd van experts in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies het beste aanbod!

Benieuwd naar de kosten? Op deze pagina krijgt u een indicatie van de prijs voor het schilderen van uw deuren. We vertellen over de kosten en de factoren die deze beïnvloeden. Tot slot vindt u hier praktische bespaartips!

prijs deuren schilderen

Deuren schilderen: dit bepaalt de prijs

Wat kost het eigenlijk om de deuren te schilderen? De prijs hiervoor hangt af van verschillende factoren: het uurtarief van de schilder en het soort verf spelen een grote rol. Daarnaast zit er verschil tussen het schilderwerk van binnen- en buitendeuren en kunt u een korting krijgen als u meerdere schilderwerken op hetzelfde moment laat uitvoeren.

Uurtarief schilder

Gemiddeld ligt het uurtarief van een schilder tussen de €35,- tot €40,- per uur voor het schilderen van binnendeuren. Voor het schilderen van een buitendeur betaalt u gemiddeld €40,- tot €50,- per uur. Dit kan per schildersbedrijf verschillen: vaak zijn grote schildersbedrijven duurder dan zelfstandige schilders.

Let op: sommige schilders hanteren een vaste prijs per vierkante meter of een vaste prijs per deur. Ook dit kan per bedrijf verschillen, dus het is belangrijk om hier bij het vergelijken van offertes rekening mee te houden!

Deuren schilderen tegen de laagste prijs?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Soort verf

Het soort verf dat gebruikt wordt voor de deur beïnvloedt de totaalprijs. Bij nieuwe deuren wordt eerst een grondverf aangebracht. Per liter betaalt u ongeveer €20,- tot €40,- daarmee schildert de vakman 8 tot 12 m². Een dekkende verf kost gemiddeld €20,- tot €50,- per liter: dit is voldoende voor het vervan van 3 tot 16 m². Wilt u het blanke hout zichtbaar houden? Dan is beits of lak de beste optie. De kosten zijn gemiddeld €20,- tot €55,- per liter, geschikt voor het lakken van 10 tot 16 m².

Prijs van verfsoorten 2024

Verfsoort Prijs per liter incl. btw* Aantal m² per liter Bijzonderheden
Grondverf € 20 – € 40 8 – 12 Onderlaag
Beits en lak € 20 – € 55 10 – 16 Beschermingslaag
Dekkende verf € 20 – € 50 3 – 16* Verf voor binnen en buiten
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

Schilderwerk combineren

De meeste schilders geven een kwantumkorting als u meerdere schilderwerken laat combineren. Laat bijvoorbeeld niet alleen de voordeur schilderen, maar kies ervoor om ook de binnendeuren te verven. Wilt u andere deuren niet laten schilderen, dan is het ook mogelijk om andere schilderwerken te combineren. Zoals het sauzen van muren of plafonds, het lakken van de trap of het verven van de ramen. In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde prijzen van verschillende schilderwerken.

Prijs van schilderwerken combineren 2024

Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Trap €300,- tot €700,- per trap Van 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Muur (binnenmuur) €10,- tot €15,- per m² Sauswerk
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

Wat kost een buitendeur schilderen?

Het verven van een binnendeur is een stuk goedkoper dan het verven van een buitendeur. Dat komt omdat binnenschilderwerk aan minder strenge eisen moet voldoen. Gemiddeld kunt u rekening houden met kosten tussen de €70,- tot €110,- per deur. Voor deze prijs laat u de binnendeur reinigen, schuren, plamuren en verven. In deze tabel ziet u precies hoe deze prijs is opgebouwd.

De prijs van binnendeuren schilderen 2024

Werkzaamheden deuren schilderen Gemiddelde kosten
Reinigen €4 per m² deur
Schuren €4 per m² deur
Plamuren €6 per m² deur
Grondlaag van dekkende acrylverf €12 per m² deur
Eindlaag van dekkende acrylverf €14 per m² deur
Totaalprijs €70,- tot €110,- per deur
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

Wat kost een buitendeur schilderen?

Het schilderen van een buitendeur is duurder, omdat het schilderwerk het hout moet beschermen tegen neerslag. Ook bestaat er de kans dat er houtrot aanwezig is, waardoor de schilder meer tijd kwijt is en de arbeidskosten dus hoger oplopen.

Laat u de buitendeuren inclusief de deurkozijnen schilderen? De kosten lopen in dat geval op tot €90,- tot €120,- per deur. Laat u de buitendeuren verven? In dat geval is het aan te raden om direct al het buitenschilderwerk aan te pakken, zoals de ramen, een eventuele dakkapel en eventueel zelfs de gevel. Zo bent u per vierkante meter een stuk goedkoper uit.

Kozijn ook schilderen?

Als u de deur laat schilderen, dan bespaart u op de prijs als u ook het deurkozijn laat schilderen. Zo weet u bovendien zeker dat het kozijn er ook netjes uitziet en net zo lang meegaat als het schilderwerk op de deur. Voor het schilderen van de deuren én de deurkozijnen kunt u rekening houden met kosten rond de €90,- tot €120,- per deur.

Deur zelf schilderen of uitbesteden?

Is het goedkoper om zelf de deuren te schilderen? De prijs zal niet veel lager zijn: u moet in dat geval namelijk nog steeds alle materialen aanschaffen. Bovendien kost het meer tijd en u weet: tijd is geld. Het uitbesteden van het schilderwerk zorgt voor een strak en professioneel resultaat dat jaren meegaat. Door een goede hechting is ook het schilderwerk op buitendeuren goed bestand tegen weersinvloeden. Hierdoor blijft het hout beschermd.

Benieuwd naar de kosten van alle schilderwerken? U vindt een handig overzicht van alle kosten op de pagina prijzen schilderwerken.

Besparen op het schilderen van deuren? Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Laat uw deuren schilderen en bespaar op de kosten!

Vind een vakman in uw regio en bespaar zo tot wel 40%!

Bespaartips: zo wordt de prijs van deuren schilderen lager

Is het mogelijk een schilder in te schakelen zonder te veel te betalen? Zeker! Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten. Hieronder geven we u drie handige tips, zodat u de kosten zo laag mogelijk houdt. Bent u op zoek naar een schildersbedrijf? Vergelijk dan gratis offertes!

1. Neem een winterschilder

Door een winterschilder in te schakelen bespaart u tot wel 30% op het schilderen van de deuren. In de winter hebben schilders minder klussen en daarom bieden zij hun werkzaamheden aan tegen een gereduceerd tarief. Zo zijn uw deuren in het voorjaar netjes geverfd en houdt u de kosten laag.

2. Verlaagd btw-tarief

Is uw woning ouder dan tien jaar? Dan profiteert u van een verlaagd btw-tarief! U betaalt slechts 6% btw in plaats van 21% btw. Voorwaarde is dat het gaat om een privéwoning en dat het niet gaat om een bedrijfspand. Werkt u vanuit huis, dan mag u slechts een deel van de woning voor de werkzaamheden gebruiken. Meer hierover leest u op belgium.be.

3. Zelf de voorbereiding doen

Help mee met het schilderen van buiten- of binnendeuren! Door zelf de voorbereiding uit te voeren, bijvoorbeeld de deur vast uit het kozijn tillen, alvast gaan schuren of ontvetten, kan de schilder direct aan de slag met het verven van de binnendeuren. Op die manier bespaart u tijd en houdt u de arbeidskosten zo laag mogelijk.

deur schilderen kosten

Deuren schilderen tegen een scherpe prijs? Vergelijk offertes

Ziet u het niet zitten om de deuren zelf te schilderen? Schakel een ervaren schilder in: u bespaart uzelf tijd en energie, weet zeker dat de deuren goed beschermd zijn tegen de verschillende weersomstandigheden en de verf is netjes aangebracht. Op zoek naar een vakman in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na de aanvraag zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven: maximaal 5! Nu heeft u de tijd om de prijzen van verschillende schildersbedrijven met elkaar te vergelijken. Kies de vakman met het beste aanbod, en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs. De aanvraag en het vergelijken van offertes is gratis en verder vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!