Schilder nodig?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar!

Offertes aanvragen

Prijzen schilderwerken

Wie een nieuwe televisie aanschaft, doet dat niet zonder te kijken naar verschillende prijzen. Waarom zou dat voor het inhuren van een schilder anders zijn? De prijzen van diverse schilderwerken lopen per schilder ontzettend uiteen. Of u nu de trap of ramen wilt laten schilderen, niemand wil teveel betalen voor het schilderwerk aan huis. Als u verzekerd wilt zijn van de beste kwaliteit zonder de hoofdprijs te betalen, is het aan te raden om de prijzen van diverse schildersbedrijven te vergelijken. Vraag via ons offerteformulier vrijblijvend en kosteloos offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op uw schilderwerken!

Prijzen per type schilderwerk

De prijzen die een schildersbedrijf hanteert, zijn grotendeels afhankelijk van het soort schilderwerk dat u in huis laat uitvoeren. Simpele schilderwerken, zoals het sausen van de muren binnen, zijn relatief voordelig vergeleken met de meer complexe schilderwerken, zoals het verven van de trap. De prijs wordt bepaald aan de hand van de bereikbaarheid van het oppervlak. Laat u de muren binnen sausen? Reken dan op een gemiddelde prijs van €10,- tot €15,- per vierkante meter. Voor het schilderwerk op het plafond ligt de prijs iets hoger: ongeveer tussen de €12,- tot €20,- per vierkante meter. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het plafond lastiger te bereiken is.

Prijstabel: prijzen binnenschilderwerken

Type schilderwerk Gemiddelde prijzen* Bestaande uit:
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Trap €300,- tot €700,- per trap Van 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Muur (binnenmuur) €10,- tot €15,- per m² Sauswerk
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Prijstabel: prijzen buitenschilderwerken

Type schilderwerk Gemiddelde prijzen* Bestaande uit:
Buitenschilderwerk €40,- tot € 50,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Raam Drie dikteranden tot 100mm breed €15,- tot €25,- per raam
Gevel Eén laag primer, twee lagen afwerking €20,- tot €40,- per m²
Deur Voorlakken en aflakken €70,- tot €110,- per deur
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen Uurtarief €40,- tot € 50,- per uur

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Wat kost een schilder?

Elke schilder bepaalt zijn eigen uurtarief. Dit betekent dat het uurtarief voor uw schilderwerken bij schilder A vele malen duurder kan zijn dan de prijs die schilder B u biedt. Gemiddeld ligt het uurtarief voor binnenschilderwerk tussen de €35,- tot €40,- per uur, en voor buitenschilderwerk ligt dit tussen de €40,- en €50,- per uur. Afhankelijk van het type schilderwerk kan het schildersbedrijf echter ook een vaste prijs per vierkante meter hanteren. Gemiddeld ligt dit tussen de €12,- en €40,- per vierkante meter. Wilt u zeker weten dat u niets teveel betaalt voor het schilderwerk in huis? Dan is het aan te raden om de prijzen van diverse schilders met elkaar te vergelijken.

verlaagd btw-tarief schilders

Uurtarief of prijs per m²

In de meeste gevallen hanteert de schilder een vast tarief per vierkante meter. In sommige gevallen kiest de schilder echter voor een vaste prijs per uur. Als klant is het fijn om de prijzen per vierkante meter vast te laten leggen. Zo weet u van tevoren zeker wat u moet gaan betalen en komt u naderhand niet voor ongewenste verrassingen te staan. Bij sommige schilderwerken neemt een relatief klein oppervlak echter veel tijd in beslag, voor schilders is het in dat geval belangrijk om een uurtarief af te spreken. Wanneer u de prijzen van tevoren graag duidelijk wilt hebben, kunt u eventueel een totaalprijs met de schilder afspreken.

uurtarief schilderwerken

Verlaagd btw-tarief?

Wanneer u een erkend schilder inschakelt voor uw schilderwerken, dan profiteert u in de meeste gevallen van een verlaagd btw-tarief. U betaalt voor zowel het materiaal als de schilderwerken slechts 6% btw, in plaats van de gebruikelijke 21%. Ook over de kosten voor de voorbereidende werkzaamheden betaalt u een verlaagd btw-tarief. Dit zorgt ervoor dat de schilder gunstige prijzen kan bieden. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet uw huis in ieder geval twee jaar oud zijn en moet het gaan om een permanente bewoning. Wanneer u een vakantiehuis of kantoorruimte wilt laten schilderen, betaalt u wel de reguliere 21% btw.

Benieuwd naar de prijzen van uw schilder?

Gratis offertes aanvragen
prijzen schilderwerk

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kosten van een schilder worden beïnvloed door verschillende factoren:

  • De voorbereidende werkzaamheden
  • Het soort schilderwerken dat u uit laat voeren
  • De bereikbaarheid van het oppervlak
  • Uw woonplaats

Natuurlijk spelen de arbeidskosten een grote rol. Wanneer u de ramen buiten wilt laten schilderen en deze eerst volledig herstelt moeten worden, zullen de kosten een stuk hoger uitvallen dan wanneer de schilder direct aan de slag kan. Ook de bereikbaarheid van het oppervlak is van belang. De schilderwerken buiten kosten daarom over het algemeen meer dan het schilderwerk binnen in huis. Tot slot is ook uw woonplaats van belang. Woont u bijvoorbeeld in het centrum van de stad? Houd dan rekening met het feit dat de schilder de parkeerkosten aan u doorberekend.

Prijsvoorbeelden binnenschilderwerk

Wanneer schilders een vast uurtarief hanteren, dan is het natuurlijk lastig in te schatten wat de totale schilderklus u gaat kosten. Stel: u wilt binnen een aantal schilderwerken aanpakken. Voor het witten van een plafond van 30 tot 45 vierkante meter betaalt u gemiddeld €250,- tot €1.500,-, afhankelijk van het soort verf dat de schilder gebruikt. Voor het verven van de muren binnen liggen de prijzen doorgaans iets lager. Als de muur een oppervlakte heeft van ongeveer 30 vierkante meter, dan kunt u rekening houden met gemiddeld €450,- tot €600,-. Deze kosten zijn inclusief het arbeidsloon, een verlaagd btw-tarief en de materiaalkosten.

Prijstabel: prijsvoorbeelden binnenschilderwerk

Type binnenschilderwerk Gemiddelde prijs* (inclusief arbeidsloon, btw en materiaalkosten) Afhankelijk van:
Plafond €450,- tot €600,- Oppervlakte van 30m²
Trap €300,- tot €700,- per trap Van 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Binnendeuren €220,- tot € 1.750,- Van 2 tot 25 deuren
Ramen (binnen) €50,- tot €375,- Van 2 tot 25 ramen
Vloer Prijs op aanvraag Sterk afhankelijk van type reinigingswerk, grondlaag en afwerkingslaag

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Prijsvoorbeelden buitenschilderwerk

Natuurlijk kunt u een schilder ook inhuren voor al het schilderwerk buiten. Belangrijke onderdelen die klanten buiten vaak laten schilderen zijn de voor- en achterdeur en de ramen. Wij raden u aan om deze elementen zoveel mogelijk in één keer te laten schilderen. Een schilder geeft vaak een korting op grotere schilderklussen, waardoor u relatief goedkoper uit bent. Woont u in een rijtjeshuis en schakelt u een schildersbedrijf in voor het schilderen van uw ramen en deuren? Reken dan op een gemiddelde vanaf prijs van ongeveer €1.500,-. Hier zijn de voorbereidende werkzaamheden, zoals het schuren en het herstellen van houtrot al in meegenomen.

Prijstabel: prijsvoorbeelden buitenschilderwerk

Type woning Gemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk (incl. btw)
Appartement Vanaf € 1.000
Rijtjeshuis Vanaf € 1.500
2 onder 1 kap of hoekwoning Vanaf € 3.000
Vrijstaande woning Vanaf € 6.000

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Een erkende schilder nodig voor uw woning?

Gratis offertes aanvragen

Bespaartips voor schilderwerk

Niemand wil te veel betalen voor zijn schilderwerken. Daarom hebben wij een aantal tips voor u, waarmee u flink kunt besparen op de kosten. Een eerste tip is het inschakelen van een winterschilder. Omdat de meeste klanten het huis van binnen en buiten laten schilderen in het voorjaar, heeft een schilder minder klussen in de winter. Een winterschilder hanteert daarom vaak een gereduceerd tarief. Een tweede tip die wij u kunnen geven is het zelf uitvoeren van de voorbereidende werkzaamheden. Herstel houtrot in uw ramen zelf of plak de deuren goed af voordat de vakman arriveert. Zo heeft een schilder minder tijd nodig, en bespaart u op de arbeidskosten.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

De beste manier om op de kosten te besparen is het vergelijken van offertes. Wilt u uw huis van buiten laten schilderen? Of bent u geïnteresseerd in het uitvoeren van verschillende binnenschilderwerken? Wij helpen u graag met het vinden van een voordelige schilder uit uw eigen regio. Via ons offerteformulier vraag u eenvoudig een aantal offertes aan. Leg de prijzen van de verschillende bedrijven naast elkaar en vergelijk deze op aanbod, voorwaarden en garanties. Zo kiest u gemakkelijk voor de schilder die u de beste prijzen biedt én ziet u direct hoeveel u kunt besparen! Neem vandaag nog contact met ons op, zodat u direct kunt beginnen met vergelijken.

Gratis offertes vergelijken, waar op letten?

Wilt u een aantal offertes met betrekking tot uw binnen- of buitenschilderwerken vergelijken? Dan is het belangrijk om te onthouden dat de ene offerte de andere niet is. Let niet alleen op de totale kosten, maar kijk ook wat bij deze prijzen is inbegrepen: komen er bijvoorbeeld nog extra voorrijkosten of materiaalkosten bij? Of gaat het om een totaalprijs waar alles al bij inbegrepen is? Zo kan het voorkomen dat een schildersbedrijf dat op het eerste oog duurder lijkt, toch nog een stuk voordeliger is dan zijn concurrentie. Daarnaast willen wij u aanraden om online of in uw vriendenkring op zoek te gaan naar referenties van het schildersbedrijf. Zo weet u zeker dat de schilder in kwestie goede kwaliteit aflevert.

offertes aanvragen schilder