Besparen op appartement laten schilderen?

Vergelijk offertes van schilders & bespaar!

Wat kost een appartement schilderen?

Wilt u een appartement schilderen en bent u benieuwd naar de kosten? Deze hangen af van de specifieke schilderwerken die u laat uitvoeren, net zoals het tarief van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van schilders in uw regio: vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina leest u meer over de kosten voor het schilderen van een appartement. U leest over de opbouw van de kosten en vindt hier een paar handige prijsvoorbeelden voor het schilderen van grote en kleine appartementen. Tot slot geven we u handige bespaartips: zodat u uw appartement kunt laten schilderen tegen de laagste prijs!

appartement schilderen kosten

Wat kost een appartement binnen schilderen?

Wat kost het schilderen van een appartement? Dat hangt volledig af van de specifieke schilderwerken die u laat uitvoeren. Een compleet appartement schilderen houdt in dat u de muren, plafonds, deuren en kozijnen laat schilderen. Hieronder vertellen we wat de kosten zijn voor het schilderen van de verschillende onderdelen in een appartement. Op zoek naar meer informatie? Een handig overzicht van alle kosten vindt u op de pagina prijzen van schilderwerken.

Besparen op de prijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

1. Muren schilderen

Het schilderen van de muren in een appartement heeft vooral invloed op de uitstraling van het appartement. Het zorgt ervoor dat uw woning er netjes en verzorgd uitziet en geeft bovendien karakter aan het appartement. De kosten voor het schilderwerk op de muur liggen tussen de €10,- tot €15,- per m².

2. Trap schilderen

Als er een trap aanwezig is in uw appartement, dan raden we aan om het schilderwerk hiervan goed te onderhouden. Zodra het schilderwerk op de traptreden begint te slijten, vergroot het uitglijdgevaar. Het schilderen van trappen is een klus dat vaak wordt uitbesteedt aan ervaren schilder. Het neemt veel tijd en energie in beslag en moet bovendien goed gedaan worden. De kosten hiervoor liggen gemiddeld rond de €45,- per uur.

3. Plafond schilderen

Door de jaren heen zal uw plafond flink vervuilen. Hoewel dit in eerste instantie niet direct opvalt, is de kans groot dat het vergeelde plafond uw appartement een slordige uitstraling geeft. Een vers gewit plafond zorgt ervoor dat ruimte er groter en verzorgder uitziet. Voor het schilderen van een plafond, twee lagen, betaalt u gemiddeld €12,- tot €20,- per m².

4. Deur schilderen

Bij het schilderwerk in uw appartement mogen ook de deuren niet vergeten worden. Door de deur te schilderen krijgt uw huis een andere sfeer. Natuurlijk zijn standaard RAL-kleuren een optie, maar voor een unieke uitstraling is een felle kleur ook zeker een goede keuze. Houd rekening met kosten tussen de €70,- tot €110,- per deur.

5. Prijs andere schilderwerken

De prijs van schilderwerken hangen nauw samen met het soort schilderwerk dat u uit laat voeren. Het uurtarief van een schilder ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €40,- voor binnenschilderwerk. Voor het sausen van een muur, een relatief eenvoudige klus, kunt u rekening houden met prijzen rond de €10,- tot €15,- per m². Wilt u een raam laten verven? De kosten hiervoor liggen rond de €15,- tot €25,- per raam.

Prijs van schilderwerken 2024

Type schilderwerk Gemiddelde prijzen* Bestaande uit:
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Trap €300,- tot €700,- per trap Van 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Muur (binnenmuur) €10,- tot €15,- per m² Sauswerk
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

Appartement laten schilderen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de schilderkosten!

Wat is de prijs van een appartement van buiten schilderen?

Naast de binnenkant is het ook aan te raden om de buitenkant van uw appartement eens in de 5 tot 7 jaar opnieuw te laten schilderen. Het buitenschilderwerk beschermt het hout tegen kou en neerslag en verlengt de levensduur. Bovendien zorgt het ervoor dat uw appartement er van buiten goed uitziet, waardoor het in waarde stijgt.

Wat kost een schilder voor het buitenschilderwerk? Rond de €35,- tot €40,- per m² of rond de €40,- tot €50,- per uur. Hoe complexer de klus, des te groter de kans dat de schilder een prijs per uur in rekening brengt.

Voor het schilderen van ramen liggen de prijzen gemiddeld tussen de €15,- tot €25,- per raam. Voor deze prijs schildert de vakman drie dikteranden tot 100 millimeter breed. Laat u de gevel schilderen, dan betaalt u hiervoor gemiddeld €20,- tot €40,- per m². In de tabel hieronder vindt u indicaties van de prijzen voor verschillende soorten buitenschilderwerk.

Prijs van schilderwerken 2024

Buitenschilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs*
Per m² Inclusief verf, materiaal en btw €35,- tot €40,-
Per uur Uurtarief €40,- tot € 50,-
Raam Drie dikteranden tot 100mm breed €15,- tot €25,- per raam
Gevel Eén laag primer, twee lagen afwerking €20,- tot €40,- per m²
Deur Voorlakken en aflakken €70,- tot €110,- per deur
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen Uurtarief €40,- tot € 50,- per uur
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

Appartement professioneel laten schilderen?

Vind snel en gemakkelijk een schilder bij u in de buurt!

Waar is de prijs van een appartement schilderen van afhankelijk?

Laat u het hele appartement schilderen? De kosten kunnen per appartement enorm verschillen. Dat komt omdat er verschillende factoren zijn die de kostprijs beïnvloeden: de grootte van het appartement, het uurtarief van de schilder in kwestie en de gebruikte materialen.

Hieronder leest u meer over de verschillende factoren die de kostprijs beïnvloeden. Wilt u een exacte prijsindicatie ontvangen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Grootte van het te schilderen appartement

Hoe groter het appartement, des te hoger de kosten: klinkt logisch toch? Anderzijds kunt u bij een groter appartement ook een mooie kwantumkorting regelen. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Dus wanneer u alle schilderwerken in uw appartement laat uitvoeren, dan bent u per vierkante meter een stuk goedkoper uit dan wanneer u slechts alleen de muren of het plafond laat sauzen.

Uurtarief van de schilder

Elke schilder bepaalt zijn of haar eigen uurtarief. Hierdoor verschillen de prijzen enorm per schildersbedrijf. Een zeer ervaren schilder zal een hoger uurtarief vragen dan een startende schilder. Bovendien zijn grote schildersbedrijven een stuk duurder om in te huren dan zelfstandig werkers. Voor binnenschilderwerk betaalt u gemiddeld €35,- tot €40,- per uur. Buitenschilderwerk kost ongeveer €35,- tot €40,- per m² of €40,- tot €50,- per uur.

Materiaal en soort verf

Welk materiaal de schilder gebruikt heeft ook invloed op de kosten. Een ervaren schilder zal nooit slechte kwaliteit verf gebruiken, omdat zij u willen verzekeren van kwalitatief werk. Latex voor binnen kost gemiddeld €5,- tot €11,- per liter. Dit wordt veel gebruikt voor het schilderen van muren en plafonds in appartementen.

Voor het schilderen van een raam of trap heeft u eerst grondverf nodig: dit kost gemiddeld €30,- tot €55,- per liter. Daarna werkt u het hout af met kwalitatief dekkende verf, de prijzen hiervoor variëren van €25,- tot €45,-. Liever de originele houtlook behouden? In dat geval is beits of lak een betere optie: daarvoor betaalt u ongeveer €30,- tot €65,- per liter. Twijfelt u over de juiste verfsoort, dan geeft uw schilder u een persoonlijk advies.

Prijs van schilderwerken 2024

Soort verf Gemiddelde kostprijs per liter
Latex voor binnen Tussen 5 & 11 euro
Dekkende verf Tussen 25 & 45 euro
Grondverf Tussen 30 & 55 euro
Beits en lak Tussen 30 & 65 euro
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

appartement schilderen

Prijsvoorbeelden: zo goedkoop of duur kan een appartement schilderen zijn

De prijzen voor het schilderen van een appartement kunnen enorm verschillen. Wilt u zeker weten wat het gaat kosten om uw appartement te verven, dan raden we aan om gratis offertes aan te vragen: zo krijgt u een exacte prijsindicatie voor uw situatie.

Hieronder geven we u een paar prijsvoorbeelden. Zo krijgt u een idee wat het kost om een klein of juist groot appartement te schilderen.

1. Een klein appartement zo goedkoop mogelijk schilderen

Heeft u een relatief klein appartement en wilt u deze een opknapbeurt geven? Met een nieuwe kleur op de muren krijgt de ruimte een compleet andere uitstraling. U kiest zelf welke kleur dit is. Stel dat u ongeveer 30 m² aan muuroppervlak laat schilderen. Met één liter verf kunt u ongeveer 6 tot 8 m² schilderen, daardoor heeft u ongeveer 5 liter verf nodig, dit kost gemiddeld €25,- tot €55,-. Met de arbeidskosten daarbij opgeteld komt u neer op een gemiddelde totaalprijs van €460,- tot €590,-.

2. Een gemiddelde prijs

Wilt u al het binnenschilderwerk in uw huis aanpakken? In veel gevallen krijgt u een kwantumkorting, waardoor de prijs per vierkante meter daalt. Hoe veel u in dat geval betaalt hangt natuurlijk af van de schilder in kwestie die de korting aanbiedt.

Voor het schilderen van een muur oppervlak van 60 m² en een plafond van 30 m² betaalt u in totaal gemiddeld €1.490,- tot €1.790,-.

3. Luxe schilderwerk voor een luxe appartement

Het kan ook zijn dat u uw appartement flink renoveert en al het schilderwerk wilt aanpakken. Denk hierbij aan de muren, de plafonds en de keuken, maar ook aan de ramen en deuren zowel aan de binnen- als de buitenkant van het appartement. In dat geval lopen de kosten al snel hoger op. Houd rekening met prijzen vanaf €3.000,-. Afhankelijk van de specifieke schilderwerken die u laat uitvoeren loopt de prijs nog verder op!