Dakkapel laten schilderen door een vakman?

Vergelijk offertes van schilders & bespaar!

Dakkapel schilderen: kosten en informatie

Het verven van dakkapellen is niet eenvoudig, en laat u daarom best doen door een ervaren schilder. De kosten voor het schilderen van de dakkapel variëren, en zijn afhankelijk van de afmetingen van de dakkapel, de gebruikte verfsoorten en de voorbereidende werkzaamheden. Wilt u een exacte prijsindicatie ontvangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u tot 5 offertes van schilders in de regio. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de uiteindelijke prijs!

Op deze pagina gaan we dieper in op de kosten voor het schilderen van de dakkapel. Hoe wordt de prijs opgebouwd en welke factoren beïnvloeden de totaalprijs? Natuurlijk vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen en vertellen we u hoe u gemakkelijk kunt besparen!

dakkapel schilderen kosten

Wat is de prijs van dakkapel schilderen?

Wanneer u een schilder inhuurt voor het schilderen van uw dakkapel, dan ligt de prijs rond de €40,- tot €50,- per uur. Het uurtarief wordt door de vakman zelf bepaald, dus dit kan per bedrijf verschillen. Bij een dakkapel komen de totale kosten neer op gemiddeld €400,- tot €930,-. Dit hangt sterk af van de afmetingen van de dakkapel en de staat van de ondergrond. Hoe meer voorbereidende werkzaamheden er worden uitgevoerd, des te hoger de uiteindelijke kosten.

Benieuwd naar de kosten van alle schilderwerken? U vindt een handig overzicht van alle kosten op de pagina prijzen schilderwerken.

Besparen op de prijs van dakkapel schilderen? Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

De prijs van dakkapel schilderen 2024

Schilderprijs per uur incl. verf, materiaal en btw* Dakkapel schilderen kosten*
€ 40 – € 50 € 400 – € 930
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

Besparen op het schilderen van uw dakkapel?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo bovendien tot wel 40% .

Hoe is de prijs van een dakkapel schilderen opgebouwd?

Hoe wordt de prijs voor het schilderen van een dakkapel bepaald? De kosten zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Bijvoorbeeld het uurtarief van de schilder, maar ook de verfsoorten, de specifieke afmetingen en de hoeveelheid voorbereidende werkzaamheden. Lees hier meer over buitenschilderwerk.

Hieronder leest u hoe de prijs precies is opgebouwd. Wilt u graag precies weten wat het u gaat kosten? Twijfel dan niet en vraag snel gratis offertes aan!

Uurtarief van de schilder

Elke schilder bepaalt zijn of haar eigen uurtarief. Dit betekent dat de totale kosten flink kunnen verschillen per firma. Gemiddeld ligt het uurtarief tussen de €40,- tot €50,-. Meestal is het goedkoper om een zelfstandig schilder in te schakelen dan een grote firma. Zoekt u een goedkope schilder, dan is het ook slim om te zoeken naar een beginner. Meer ervaren schildersbedrijven brengen vaak een hoger tarief in rekening.

Soort verf

De verfsoorten die gebruikt worden hebben uiteraard ook een invloed op de kosten. Gaat het om een nieuwe dakkapel die nog helemaal behandeld moet worden? Dan heeft u in ieder geval grondverf nodig. Per liter betaalt u ongeveer €20,- tot €40,- en hiermee kunt u 8 tot 12 m² behandelen. Dit is nodig voor een goede hechting. Gaat het om een oudere, geschilderde dakkapel dan kan de grondverf vaak achterwege gelaten worden. Voor de uiteindelijke dekkende verf betaalt u gemiddeld €20,- tot €50,- per liter, hiermee schildert de vakman 3 tot 8 m².

Prijs van verfsoorten 2024

Verfsoort Prijs per liter incl. btw* Aantal m² per liter Bijzonderheden
Grondverf € 20 – € 40 8 – 12 Onderlaag
Beits en lak € 20 – € 55 10 – 16 Beschermingslaag
Dekkende verf € 20 – € 50 3 – 8 Verf voor binnen en buiten
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

Laat uw dakkapel schilderen tegen de scherpste prijs

Vind snel een vakman in uw regio en bespaar tot wel 40%!

Schilderwerk combineren

Het kan natuurlijk voorkomen dat u nog meer schilderwerk in en rond uw huis wilt laten uitvoeren. Veel mensen combineren bijvoorbeeld het verven van de dakkapel met het verven van deuren en ramen, zodat ze netjes in dezelfde kleur gelakt zijn. Als u meerdere schilderwerken combineert, dan geeft de schilder vaak een kwantumkorting. Dat houdt in dat u per vierkante meter uiteindelijk goedkoper uit bent. Het schilderen van ramen kost gemiddeld €15,- tot €25,- per raam en voor het verven van deuren betaalt u rond de €70,- tot €110,- per deur.

Prijs van schilderwerken 2024

Type schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

dakkapel schilderen

Extra kosten na het schilderwerk voorkomen

Het is belangrijk om schilderwerk te onderhouden, om te voorkomen dat de dakkapel snel weer opnieuw geschilderd moet worden. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om te voorkomen dat de verflaag te snel verouderd. Een ervaren schilder kan u hierin ook persoonlijk adviseren. Op zoek naar een vakman? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Dakkapel reinigen

Het is belangrijk om de dakkapel eens per jaar te reinigen. Vuil kan het hout en het schilderwerk aantasten, dus het is belangrijk dat het schilderwerk met enige regelmaat goed schoongemaakt wordt. We raden aan om dit jaarlijks te doen, om te voorkomen dat de verflaag beschadigt.

Schilderwerk controleren

Tijdens het reinigen van het schilderwerk, is het ook belangrijk om de staat ervan te controleren. Zitten er nog geen scheurtjes in de verf? Begint het nog niet af te bladderen? Het is ook slim om te kijken of de verf begint te poederen. Dit zijn allemaal tekenen dat het hout niet langer optimaal beschermd is. Ook hierbij geldt dat eens per jaar controleren genoeg is.

Wat is het verschil tussen houten dakkapel en kunststof en aluminium schilderen?

Wanneer we spreken van het schilderen van de dakkapel, dan gaat het met name over houten dakkapel. Is het ook mogelijk om een dakkapel van kunststof te schilderen?

Jazeker!

Wel vereist het schilderen van aluminium of kunststof een andere aanpak, andere verf en een andere voorbereiding. Hierdoor liggen de kosten vaak ook een stuk hoger.

Wat is het verschil?

Bij het schilderen van hout is er op de dakkapel vaak al een grondverf aangebracht. Als deze in orde is, kan de schilder direct beginnen met verven. Bij aluminium of kunststof moet de ondergrond eerst op een andere manier voorbereid worden. Het oppervlak wordt goed geschuurd, schoongemaakt en ontvet voordat de vakman een grondverf geschikt voor aluminium of kunststof aanbrengt.

Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken, bespaart u op de totaalprijs van het schilderen van een dakkapel.

Dakkapel laten schilderen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Bespaartips: zo kunt u op de kosten van een dakkapel schilderen besparen

Een dakkapel schilderen en besparen op de kosten? Dat kan! Hieronder geven we praktische tips, waarmee u een vakman inschakelt tegen een lage prijs. Zo profiteert u toch van de beste kwaliteit, zonder te veel geld uit te geven. Hulp nodig met het vinden van een schilder? Vraag gratis offertes aan!

1. Neem een winterschilder

Wist u dat het ’s winters een stuk goedkoper is om een schilder in te huren? Zogeheten winterschilders bieden hun diensten tegen een gereduceerd tarief aan. Dat komt omdat zij in de winter minder klussen hebben. Door ’s winters al uw dakkapel te laten schilderen, bespaart u dus tot wel 30% op de kostprijs!

2. Minder btw betalen

Is uw huis ouder dan 10 jaar? Dan komt u ook in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief! U betaalt slechts 6% voor verschillende renovatiewerken, waaronder zowel binnen- als buitenschilderwerk. Ook voor het schilderen van de dakkapel kunt u dus besparen op de kosten.

3. Onderhoudsabonnement

Naast het schilderen van het kozijn of de dakkapel, is het ook belangrijk om dit goed te onderhouden. Dit voorkomt namelijk hogere herstelkosten op de lange termijn. U bent daarom goedkoper uit als u een goed onderhoudsabonnement afsluit, dan wanneer u na een paar jaar een schilder inhuurt om de beschadigde verf te herstellen.

dakkapel schilderen prijs

Dakkapel laten schilderen? Vergelijk offertes

Is het tijd om uw dakkapel te laten schilderen? Als u een ervaren schilder inschakelt, hoeft u niet zelf het hoge dak op te klimmen en weet u bovendien zeker dat uw dakkapel er snel weer netjes en verzorgd uit ziet. Een schilder verft namelijk niet alleen, maar verwijdert ook houtrot en herstelt het oppervlak zodat de levensduur verlengt. Op zoek naar een vakman in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven ontvangt. Neem de tijd om de prijzen te vergelijken, en kies zo voor de schildersfirma met het beste aanbod. Let hierbij niet alleen op de totaalprijs, maar ook op planning, voorwaarden en materialen. Door te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalkost, en het is gratis en helemaal vrijblijvend!