Besparen op de kosten van een schilder?

Vergelijk offertes van schilders & bespaar!

Offerte schilderwerken: begrijpen en aanvragen

Als u schilderwerken wilt uitvoeren, is het altijd verstandig om offertes te vergelijken. Een offerte voor schilderwerken laat zien hoeveel tijd en geld het gaat kosten, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Wilt u ook offertes ontvangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk gratis offertes toegestuurd. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod!

Wilt u offertes vergelijken? Op deze pagina leest u hoe een schilderwerk offerte eruitziet, wat erin staat en waar u op moet letten. Natuurlijk vindt u ook een indicatie van de prijzen én leest u hoe u bespaart!

offerte schilderwerken

Wat is een schilderwerk offerte?

Een schilderofferte, of prijsopgave, is een officieel aanbod. Met het ondertekenen van een offerte gaat u een overeenkomst aan, wat inhoudt dat de schilder in dit geval voor u aan de slag gaat. In de offerte staan de werkzaamheden beschreven, de materialen die gebruikt worden en de prijs die het gaat kosten.

Offerte schilderwerken: de inhoud

Als u nog nooit schilderwerken offertes gezien hebt, dan vraagt u zich vast af wat hierop staat. Naast de prijs vindt u hierop namelijk ook informatie over de opdracht, de planning en de voorwaarden.

Wat staat er in een schilder offerte?

  • 1. De beschrijving van de werkzaamheden waarvoor u de schilder offertes hebt aangevraagd.
  • 2. De prijs die de schilder vraagt voor de werkzaamheden. Dit kan een prijs per uur zijn, per vierkante meter of een totaalprijs.
  • 3. De geldigheidsdatum, de datum waarvoor u de offerte ondertekend moet hebben anders vervalt het aanbod.
  • 4. De planning van de schilder, hoe lang hij verwacht bezig te zijn en wanneer de schilderwerken afgerond worden.
  • 5. De voorwaarden van het schildersbedrijf, deze verschillen per bedrijf.
  • 6. Een plek voor de ondertekening. Door een handtekening te zetten geeft u aan dat u akkoord gaat met de prijs en de opdracht.

Offerte in schilderwerken ontvangen?

Vind snel een schilder in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Prijsopbouw offerte schilderwerk

De prijs op schilder offertes is opgebouwd uit verschillende elementen. Allereerst is er het uurtarief van de schilder. Deze verschilt per schildersbedrijf, en ligt gemiddeld tussen de €35,- tot 40,- per uur, afhankelijk van binnen- of buitenschilderwerk. De meeste schilders maken hier een totaalprijs van aan de hand van de verwachte tijd die de vakman kwijt is.

De prijs wordt opgebouwd door onder andere:

  • Het uurtarief van de schilder
  • De materiaalkosten
  • De geplande tijd
  • Het soort schilderwerk

Wat zijn de prijzen van schilderwerken?

Wat is de prijs van schilderwerk? Gemiddeld rekenen schilders een uurtarief van €35,- tot €40,- per uur. Zo kost het schilderen van de ramen €15,- tot €25,- per raam. Bij grote, eenvoudige klussen wordt echter vaker een prijs per vierkante meter gerekend. Het schilderen van het plafond kost gemiddeld €12,- tot €20,- per m² en voor het verven van de muur kunt u rekening houden met gemiddeld €10,- tot €15,- per m².

Hoe lastiger de klus, des te hoger de kosten. Zo kost het verven van een trap bijvoorbeeld €300,- tot €700,- per trap. Afhankelijk van de specifieke werkzaamheden loopt de prijs verder op.

Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang maximaal 5 offertes van schilders bij u uit de regio!

Prijzen schilderwerken 2024

Buitenschilderwerk Gemiddelde prijs, incl. btw* Bestaande uit
Per uur €35,- tot €40,- Inclusief verf, materiaal en btw
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Trap €300,- tot €700,- per trap Van 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Muur (binnenmuur) €10,- tot €15,- per m² Sauswerk
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan om exacte prijzen te vergelijken

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vergelijk gratis schilderwerk offertes en bespaar tot 40%!

Verschillende berekeningen in offerte van schilders

Veel schilders brengen een vaste prijs per uur in rekening. Dit houdt in dat u betaalt voor het aantal uren dat de vakman bezig is. Het nadeel hiervan is dat u vooraf niet precies weet hoeveel geld u kwijt bent. U kunt de schilder daarom ook vragen om een totaalprijs op te stellen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Daarnaast kan een schilder ook een vaste prijs per vierkante meter hanteren. Dit wordt vaak gebruikt voor grotere, eenvoudige klussen. Bijvoorbeeld voor het sauzen van de muren of het spuiten van het plafond.

Waarop letten bij schilderwerk offertes?

Wanneer u kijkt naar de offerte voor het schilderen dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Allereerst geldt over het algemeen: hoe completer en overzichtelijker de offerte, des te betrouwbaarder deze is. Kijk of de opdrachtomschrijving klopt en welke materialen de schilder wil gebruiken. Kijk ook eens naar de materialen die gebruikt worden.

Bij het vergelijken raden we ook aan te kijken naar de voorwaarden. Deze verschillen in schildersbedrijf en vaak loont het om te kiezen voor een duurder bedrijf met goede voorwaarden dan voor een goedkoper bedrijf met slechte voorwaarden.

Schilder inschakelen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

schilder offerte

Offerte schilderwerken aanvragen

Voor schilderwerk in en rondom uw huis schakelt u best een ervaren schilder in. Hij heeft de werkzaamheden snel afgerond en zorgt ervoor dat u verzekerd bent van het mooiste resultaat. Wilt u ook een offerte van een schilder ontvangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven toegestuurd. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. U bespaart tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, zodat u nergens aan vast zit.