Schilder nodig in Sint-Gillis?

Vergelijk prijzen en vind de beste schilder voor uw klus!

Offertes aanvragen

Schilderwerken Sint-Gillis

Heeft u schilderwerken liggen en bent u op zoek naar een erkend schildersbedrijf uit Sint-Gillis? Wij kunnen u helpen met uw zoektocht naar schilders voor al uw schilderwerk. Wilt u de muur in uw woonkamer voorzien van een nieuwe kleur? Of is uw keuken toe aan verse laag verf? Begint de verflaag van uw trap af te bladderen? Neem dan contact met ons op! Wij zijn een netwerk van schildersbedrijven, werkzaam door heel Vlaanderen: ook in Sint-Gillis! Door ons contactformulier in te vullen vraagt u eenvoudig tot wel 5 offertes van specialisten aan uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod, zodat u zeker weet dat u niets teveel betaalt. Bovendien bespaart u dankzij deze werkwijze tot wel 30% op de totale kosten!

schilderwerken Sint-Gillis

Wat zijn veelvoorkomende schilderwerken?

U kan een schilder uit Sint-Gillis voor verschillende binnen- en buitenschilderwerken inzetten. De schilderwerken die de schilders uit ons netwerk uitvoeren lopen dan ook erg uiteen. Zo schilderen zij regelmatig de trap, het plafond en de muur in een woonkamer of slaapkamer. Onder de schilderwerken buitenshuis valt onder meer het schilderen van de gevel, deur en ramen. Dit is van groot belang voor de bescherming van uw ramen en gevel, omdat de verflaag het hout beschermt tegen de verschillende weersomstandigheden. Dit zijn de meest voorkomende schilderwerken van schilders in Sint-Gillis:

  • Het verven van de trap
  • Plafond of muur schilderen
  • Schilderwerk op de gevel vernieuwen of herstellen
  • Schilderen van de ramen en deuren

Prijs van schilderwerken

Wanneer u besluit om een erkend schilder in te schakelen voor uw schilderwerk, dan bent u natuurlijk nieuwsgierig naar de prijs. De prijs is grotendeels afhankelijk van twee onderdelen: de materiaal- en de arbeidskosten. Omdat zowel de materiaal- als de arbeidskosten verschillen per schildersbedrijf, raden wij u aan om altijd meerdere offertes te vergelijken voordat u een schilder uit Sint-Gillis uitkiest. U vraagt via ons contactformulier eenvoudig een aantal offertes aan, zodat u tot wel 30% op de totale kosten bespaart. Al met al is het inschakelen van een schildersbedrijf niet perse een dure aangelegenheid, zeker gezien de tijd die u bespaart. Het verven of spuiten van het plafond gebeurt al vanaf gemiddeld €12,- tot €20,- per vierkante meter: deze prijs is inclusief BTW, materiaal en het uurloon van de schilder. Wilt u de gevel opnieuw laten bijwerken? Dit kost doorgaans iets meer, maar de schilders brengen dan ook één laag primer aan gevolgd door twee lagen afwerking. De gemiddelde prijs ligt tussen de €20,- en €40,- per vierkante meter.

Schilderwerk Gemiddelde prijs, incl. btw* Bestaande uit
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van verf en aanbreng
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
(*) – Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Prijs schilderwerken per uur

In sommige gevallen rekent het schildersbedrijf uit Sint-Gillis een vaste prijs per uur. Voor binnenschilderwerk ligt dit ongeveer tussen de €35,- en €40,-. Voor buitenschilderwerk ligt de prijs meestal iets hoger, ongeveer tussen de €40,- en €45,-. Wanneer u grotere oppervlakken laat schilderen biedt het schildersbedrijf u in de meeste gevallen een scherper uurloon.

Schilderwerken, welk btw tarief?

Wist u dat u een verlaagd BTW tarief betaald voor uw schilderwerken in Sint-Gillis? De overheid heeft het BTW tarief vastgesteld op 6%, in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit maakt het inschakelen van een ervaren schilder nog aantrekkelijker! Dit verlaagde BTW tarief geldt voor alle schilderwerk in en rondom uw huis: ook als u uw garage of tuinhek wilt laten verven.

schildersbedrijf Sint-Gillis “Wij waren op zoek naar een schilder uit voor al onze schilderwerken buitenshuis, maar wisten niet goed waar we moesten beginnen met zoeken. Na het invullen van het contactformulier kregen we snel 4 offertes toegestuurd. Wij betaalden de laagste prijs voor ons schilderwerk, dat strak en snel is aangebracht!”

Marie Franssen, Sint-Gillis

binnenschilderwerken Sint-Gillis

Binnenschilderwerk, een mooi geheel

U kunt bij één van de schildersbedrijven uit ons netwerk terecht voor al uw schilderwerk binnenshuis. De professionele hulp zorgt ervoor dat het schilderwerk in korte tijd is afgerond en dat uw pas geverfde muur of plafond weer helemaal strak en netjes oogt. Bovendien beschikken de schilders over jarenlange ervaring en weten zij als geen ander welke kleuren goed bij elkaar passen. Weet u niet zeker welke kleur u op de muur in uw woonkamer of slaapkamer wilt hebben? De schilder kan u hierin begeleiden en heeft een ruim kleurenpalet waar u uit kunt kiezen. Zo geeft u uw woning de uitstraling die u wenst!

schilder Sint-Gillis

Plafond schilderen

Het schilderen van het plafond is een lastige klus die u het beste kunt uitbesteden. Het plafond is nou eenmaal lastig te bereiken en u wilt voorkomen dat de verfspetters op uw meubilair en vloeren druppen. Als u het plafond laat schilderen door een schildersbedrijf dan heeft u de keuze uit twee verschillende werkwijzen: u kunt het plafond laten verven of u kunt het laten spuiten. Met het verven van het plafond doelen we op traditionele schildermethodes. Met en roller of kwast brengen de schilders de verf aan op het plafond. Tegenwoordig kiest men steeds vaker om het plafond te spuiten. Dit is een effectieve en goedkope manier om uw plafond snel te witten.

Trap schilderen

Als er één schilderklus is waar klanten uit Sint-Gillis tegenop zien, dan is dat het schilderen van de trap. Een schilder uit Sint-Gillis neemt dit schilderwerk graag van u uit handen! Voordat hij de trap zal schilderen, wordt het oppervlak zorgvuldig geschuurd. Dit zorgt voor een optimale hechting van de verf, wat een veilig resultaat geeft. Doorgaans brengen de schilders twee grondlagen aan voordat zij één laatste eindlaag verven. Bij deze eindlaag heeft u de keuze uit diverse kleuren trapverf, zodat ook de trap de gewenste kleur krijgt. Om te voorkomen dat u tijdelijk niet naar boven kunt lopen zal de schilder de traptreden om en om schilderen.

Binnenmuur schilderen

Met het schilderen van de binnenmuur geeft u uw woonkamer, slaapkamer of keuken zonder teveel moeite een compleet ander uiterlijk. Bovendien kunt u de binnenmuur te allen tijde opnieuw onder handen nemen wanneer u de kleur zat bent. Net als bij het plafond heeft u bij het verven van de binnenmuur de keuze uit het spuiten of schilderen van de muren. Het laten spuiten van de binnenmuur is een voordelige keuze, omdat dit erg snel en efficiënt voor een strak en egaal resultaat zorgt. Doordat het schilderwerk weinig tijd in beslag neemt, bespaart u op de arbeidskosten.

Op zoek naar een erkend schilder voor al uw schilderwerken?

Vergelijk tot wel 5 offertes van schilders uit Sint-Gillis en bespaar u uw schilderwerk!

Offertes aanvragen

Het belang van buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk is misschien nog wel belangrijker dan de schilderwerken binnenshuis. Dat komt omdat uw woning dagelijks wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Zoals u waarschijnlijk weet reageert hout niet goed op vocht. Als dit gaat rotten heeft dit niet alleen een negatief effect op de uitstraling van uw huis, maar ook op de isolatiewaarde van de woning. De verf is dan ook een belangrijke beschermlaag die uw ramen, deuren en gevel beschermt tegen neerslag. Wij raden u aan om de schilderwerken buitenshuis eens in de drie tot vijf jaar bij te laten werken. Dit zorgt voor een optimale bescherming van uw gevel.

Ramen schilderen

Zoals u hierboven kunt lezen is het van groot belang om het schilderwerk van uw ramen regelmatig bij te werken. Wilt u er zeker van zijn dat uw ramen in optimale conditie blijven? Dan raden wij u aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij betaalt u een vast bedrag waarvoor er met enige regelmaat een schilder langskomt om het schilderwerk te controleren en herstellen. Na drie tot vijf jaar zal de schilder uit Sint-Gillis een nieuwe verflaag aanbrengen, waarmee hij de levensduur van uw ramen zo lang mogelijk verlengd. U merkt dat de ramen aan onderhoud toe zijn als er scheurtjes of kleine beschadigingen in de verflaag ontstaan.

deuren schilderen

Deuren schilderen

In oudere woningen ziet men vaak authentieke houten deuren. Dit geeft een prachtige sfeer, maar om de goede kwaliteit en uitstraling te behouden raden wij u aan deze af en toe opnieuw te schilderen. De richtprijzen voor het verven van deuren is ongeveer €70,- tot €110,- per deur. De werkzaamheden bestaan uit zowel het voorlakken en aflakken van het gehele oppervlak. Meestal biedt de schilder een scherpe richtprijs indien u meerdere schilderwerken laat uitvoeren. Heeft u meerdere houten deuren in huis die u door een ervaren schilder uit Sint-Gillis wilt laten verven? Laat alle deuren dan in één keer behandelen zodat u de scherpste prijzen betaalt.

buitenschilderwerken Sint-Gillis

Gevel schilderen

De gevel of buitenmuur is een belangrijk onderdeel van uw woning. U kunt de buitenmuur zien als een visitekaartje: hoe beter de buitenmuur eruit ziet, hoe groter de kans dat u de woning op korte termijn verkoopt of verhuurt. Bovendien zorgt een goed verzorgde buitenmuur voor een waardevermeerdering van uw pand. Heeft u houten gevelbekleding? Dan is het nog belangrijker om de schilderwerken goed te onderhouden. Wij raden u aan om de buitenmuur in dat geval minimaal eens in de zes tot tien jaar te voorzien van een nieuwe verflaag. Voordat u een nieuwe laag op de buitenmuur kunt aanbrengen zult u de gevel eerst moeten reinigen en eventueel repareren.

Waarom een schilder inschakelen?

Zoals u wellicht heeft kunnen lezen biedt het inschakelen van een professioneel schilder voor uw schilderwerk vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is de tijd die het u bespaart. Door uw schilderwerken uit te besteden hoeft u geen vrije dagen op te nemen en zijn de schilderwerken in een paar werkdagen volledig afgerond: u hoeft niets te doen! Bovendien is het uitbesteden van de schilderwerken uit Sint-Gillis relatief voordelig. Als u het schilderwerk zelf uit zou voeren zou u ongetwijfeld meer materiaal nodig hebben dan een erkend schildersbedrijf zou gebruiken.

Voordelen op een rijtje

Al met al zijn er een aantal belangrijke redenen waarom u een ervaren schilder uit Sint-Gillis zou moeten inzetten:

  • Het scheelt u veel tijd en geld
  • Het schilderwerk oogt strak en netjes
  • U krijgt professioneel kleuradvies
  • U hoeft zelf geen materiaal aan te schaffen
schilders Sint-Gillis

Besparen? Vergelijk schilders

Bent u inmiddels overtuigd van de voordelen van het inschakelen van een vakman, en wilt u uw schilderwerken in Sint-Gillis uitbesteden? Al uw schilderwerken zijn in goede handen bij de specialisten uit Sint-Gillis. Neem snel contact op via het contactformulier, en u ontvangt in korte tijd meerdere offertes (max. 5) van aanbieders uit uw regio. Vergelijk op prijs, aanbod en kwaliteit zodat u er zeker van bent dat u een schildersbedrijf kiest dat bij u past. Door simpelweg de verschillende prijsopgaven met elkaar te vergelijken bespaart u tot wel honderden euro’s op uw schilderwerk!