Besparen op schilderwerken in Tervuren?

Vergelijk offertes van schilders & bespaar!

Gratis offertes vergelijken!

Schilderwerken Tervuren

Bent u op zoek naar een vakkundige schilder uit Tervuren om uw woning te schilderen? Of het nu gaat om binnenschilderwerken of buitenschilderwerken, het is altijd een goed idee om een ervaren schilder in te huren. Zo bent u verzekerd van een goed resultaat en verlengt u daarmee de levensduur van uw woning. Daarnaast profiteert u misschien wel van een verlaagd btw-tarief. Op zoek naar een schilder uit Tervuren?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt vrijblijvend maximaal 5 offertes van schilders bij u uit de buurt. Vergelijk de prijsopgaven op uw gemak en kies zo het schildersbedrijf met het beste aanbod en de beste prijs. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt en vind u gemakkelijk een goede schilder!

Op deze pagina leest u alles over verschillende schilderwerken, zoals het schilderen van de woonkamer of keuken. U vindt informatie over wat een schildersbedrijf uit de buurt voor u kan doen en wat de kosten zijn.

Wat zijn veelvoorkomende schilderwerken?

De diensten van een schilder uit Tervuren variëren enorm. Dat komt vooral omdat schilderwerken overal voorkomen. Sommige klanten willen hun slaapkamers een nieuwe kleur geven, terwijl bij een andere klant de trap nodig geschilderd moet worden.

Menig schildersbedrijf wordt tevens regelmatig ingeschakeld voor verschillende buitenschilderwerken in Tervuren, zoals het verven van deuren, ramen of zelfs de gevel van een woning. Daarom beschikken de schilders uit Tervuren over jarenlange ervaring op het gebied van vele verschillende schilderwerken.

In Tervuren worden de onderstaande schilderwerken veel toegepast:

 • Het spuiten van het plafond of de binnenmuur
 • Plafond of muur schilderen
 • Het verven van trappen
 • Het schuren en schilderen van houten deuren

prijs van schilderwerken

Wanneer schilderen?

Wanneer is het tijd om te schilderen? Het is verstandig om binnenschilderwerken, zoals de muren en deuren, eens per 7 jaar opnieuw te doen. Het schilderen van de trap is eerder aan een nieuwe laag verf toe, omdat de trap sneller slijt. Buitenschilderwerken moeten iets vaker herhaalt worden omdat de meeste oppervlakken worden blootgesteld aan weersomstandigheden, zoals de gevel. Voorzie het buitenschilderwerk daarom eens in de 5 jaar van een nieuwe laag verf om zo de levensduur te verlengen.

Soms zijn schilderwerken eerder aan een nieuwe laag verf toe, bijvoorbeeld als het schilderwerk beschadigd of verkleurd is. Beschadigingen herkent u aan blaasjes en scheurtjes, maar ook afbladeren en verpoederen zijn signalen dat het schilderwerk beschadigd is.

Schilder inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Wat zijn de prijzen per type schilderwerk?

Wilt u schilderwerken laten uitvoeren? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de prijs daarvan. In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van richtprijzen van buiten- en binnenschilderwerken. U ziet dat het schilderen van een trap gemiddeld €15,- tot €20,- per traptrede kost en een raam €15,- tot €25,- per stuk. Wilt u de gevel van uw woning in Tervuren laten schilderen? Reken dan op een gemiddelde prijs van €20,- tot €40,- per m². Voor het schilderen van de dakkapel betaal je het uurtarief van een schilder: de prijs ligt tussen €40,- en €45,- per uur.

Hoe wordt de totaalprijs bepaalt?

De prijs is voor het grootste deel afhankelijk van twee factoren: het materiaal en de arbeidskosten. Soms wil een schildersbedrijf een uurtarief afspreken. Bij grote klussen is het verstandiger om een vaste prijs per vierkante meter af te spreken in plaats van een prijs per uur. Zo weet u van tevoren precies wat de kosten zijn. Omdat iedere schilder eigen tarieven hanteert, is het altijd aan te raden om gratis offertes te vergelijken.

Prijs van schilderwerken 2023

Schilderwerk Gemiddelde prijs, incl. btw* Bestaande uit
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van verf en aanbreng
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen €40,- en €45,- per uur Uurtarief
* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan!

schilderwerken

Prijs schilderwerken per uur

Wanneer u een groot oppervlak laat schilderen dan rekent de schilder in de meeste gevallen een tarief per vierkante meter. Bij schilderwerken die meer precisie vereisen rekent hij vaak een uurtarief. Voor binnenschilderwerk ligt de prijs ongeveer tussen de €35,- en €40,- per uur en voor buitenschilderwerken wordt ongeveer €40,- tot €45,- per uur gerekend.

Wat kosten schilderwerken per uur?

€35,- tot €45,-

(per uur)

Binnenschilderwerken
€35,- tot €40,-

Voorbeelden:
– Plafond
– Trap
– Binnenmuren
– Binnendeuren
– Binnenzijde ramen

Buitenschilderwerken
€40,- tot €45,-

Voorbeelden:
– Ramen
– Buitendeuren
– Gevel
– Schutting
– Tuinhuis en dakkapel

Gratis offertes vergelijken

Schilderwerken, welk btw tarief?

Wilt u schilderwerk laten uitvoeren en is uw woning ouder dan 10 jaar? In dat geval profiteert u van het lage btw-tarief van 6%. Dit tarief geldt voor alle schilderwerken, zowel binnen als buiten.

Gaat u zelf aan het klussen?

Wanneer u zelf bouwmaterialen koopt, betaalt u het reguliere belastingtarief van 21%. Ook wanneer uw woning minder oud dan 10 jaar is, is het 21%-belastingtarief van toepassing op schilderwerken. Lees meer over het verlaagde btw-tarief op financien.belgium.be

Welke premies zijn er?

Alleen voor het schilderen van buitenramen kunt u mogelijk gebruik maken van de overkoepelende renovatiepremie. De hoogte van deze premie kan oplopen tot wel 30% van de totale investering exclusief btw. Om gebruik te maken van de premie moet u wel aan meerdere voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld dat u de werkzaamheden laat uit voeren door een schildersbedrijf. Wilt u meer weten? Kijk dan op vlaanderen.be.

Vind eenvoudig een voordelige schilder uit Tervuren!

Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes van ervaren schilders & bespaar!

Gratis offertes ontvangen

binnenschilderwerk Tervuren

Binnenschilderwerken, laat uw interieur stralen

Door uw slaapkamer, woonkamer of keuken een nieuwe kleur te geven transformeert u de gehele ruimte. Dit is dan ook een relatief eenvoudige manier om een compleet andere uitstraling te realiseren. Bent u de oude kleur zat? Schakel dan een schilder uit Tervuren in voor al uw schilderwerken binnenshuis. U hoeft zich niet druk te maken dat uw meubilair onder de verf komt te zitten, omdat de schilder alle meubels zorgvuldig zal afdekken. Naast het schilderen van uw muur, is het ook een optie om een schildersbedrijf uit Tervuren in te schakelen voor het verven van uw plafond of trap.

Besparen op de prijzen van binnenschilderwerk? Start nu de gratis offerteaanvraag.

Binnenmuur schilderen

Bent u de kleuren van uw binnenmuren zat? Of zitten er vlekken of beschadigingen op de muren? Het voordeel van schilderwerk is dat u de binnenkant van uw woning gemakkelijk een nieuw uiterlijk geeft. Kies voor rustige kleuren op de muur of juist een combinatie van rustige en gewaagde kleuren. Met een frisse verflaag op de muur geeft u uw woning in Tervuren een opknapbeurt.

Wanneer u een schildersbedrijf inschakelt, heeft u keuze uit het schilderen of spuiten van de muren. Verf spuiten is de voordeligste keuze, omdat verf spuiten erg snel en efficiënt gedaan wordt. Houd voor muur schilderen rekening met gemiddelde kosten van €15,- tot 25,- per m².

plafond schilderen Tervuren

Plafond schilderen

Het schilderen van het plafond is een lastige klus die veel mensen uit Tervuren graag aan een professionele schilder overlaten. Plafonds zijn lastig te bereiken en er komen snel verfspetters op uw meubilair en vloeren. Besteedt u uw tijd liever aan iets anders? Wanneer u een schildersbedrijf inschakelt, heeft u keuze uit het plafond laten verven of spuiten.

Spuiten gaat veel sneller en is daardoor goedkoper dan schilderen met een roller of kwast. Welke methode u ook kiest, met een vakman bent u altijd verzekerd van net en strak schilderwerk. En de prijs? Plafond schilderen kost gemiddeld €12,- tot €20,- per m².

Trap schilderen

Uiteraard is het schilderen van de trap één van de schilderwerken die u zelf uit zou kunnen voeren. Houd er echter rekening mee dat u bijna altijd meer materiaal gebruikt dan wanneer een ervaren schilder de trap zou schilderen. Qua kosten is het dus niet veel duurder om een schildersbedrijf in te zetten, en het scheelt u bovendien enorm veel tijd.

Voor de schilderwerken zal de vakman uw trap goed voorbereiden. Kleine beschadigingen repareert hij met plamuur, waarna hij de oude verlaag verwijdert. Wilt u zoveel mogelijk geld besparen? Kies er dan voor om deze voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren. Zo bespaart u op de arbeidskosten. De totaalprijs van een trap schilderen is afhankelijk van het aantal traptreden. U kunt rekenen op een gemiddelde kostprijs van €15,- tot €20,- per traptrede.

Erkend schilder voor uw schilderwerken nodig?

Vraag gratis offertes aan, vergelijk en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

buitenschilderwerk Tervuren

Buitenschilderwerken, bescherm uw woning

Naast het binnenschilderwerk, kunt u een schilder uit Tervuren ook inschakelen voor al het schilderwerk buitenshuis. Dit zorgt ten eerste voor een goede uitstraling van uw woning. Door uw schilderwerken buitenshuis regelmatig te onderhouden verhoogt u de waarde van de woning in Tervuren. Dat vergroot de kans dat uw woning in korte tijd wordt verkocht of verhuurd.

Wist u dat het schilderwerk ook van groot belang is om uw woning te beschermen? Het schilderwerk dient als een beschermlaag voor het hout: het zorgt ervoor dat het materiaal bestand is tegen neerslag. Daarom is het belangrijk om het schilderwerk eens in de drie tot zes jaar te vernieuwen.

Ramen schilderen

Eén van de meest voorkomende schilderwerken buitenshuis is het verven van de ramen. Hoewel dit maar een klein onderdeel is van uw gevel, heeft een goed onderhouden raam een enorme invloed op de uitstraling van uw woning. Door enkel de ramen van een andere kleur te voorzien verandert u het uiterlijk van uw huis compleet. Ook wanneer u kunststof ramen hebt is het mogelijk deze te voorzien van een andere kleur. Het is wel belangrijk dat u hiervoor de juiste verf gebruikt.

Schakel daarom een erkend schildersbedrijf uit Tervuren in of sluit een onderhoudscontract af, zodat u gegarandeerd bent van het beste resultaat. Een raam laten schilderen heeft een gemiddelde kostprijs van €15,- tot €25,- per raam.

deuren schilderen Tervuren

Deuren schilderen

U kunt uw deuren zowel binnen als buiten voorzien van een andere kleur. Zoals u waarschijnlijk weet hebben uw deuren buiten meer bescherming nodig dan de deuren in huis. Dat komt omdat de deuren altijd blootgesteld worden aan de verschillende weersomstandigheden. Wij adviseren u daarom om voor de deuren buiten gebruik te maken van een alkydverf. Dit is een sterkere verflaag die een goede bescherming tegen neerslag biedt. Voor de deuren in uw woning zal menig schildersbedrijf voornamelijk gebruik maken van verfproducten op waterbasis. Deze verf is een stuk beter voor het milieu dan synthetische verf, droogt een stuk sneller en zal op termijn minder vergelen op uw binnendeur.

Schilderwerken op een buiten- of binnendeur hebben een gemiddelde kostprijs van €70,- tot €110,- per deur.

Gevel schilderen

Als u de uitstraling van uw woning wilt veranderen, dan raden wij u aan om een andere kleur op uw gevel of buitenmuur aan te brengen. Dit biedt uw buitenmuur bovendien een extra bescherming tegen vochtproblemen.

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het verven van de gevel of buitenmuur indien u voor een kleur kiest die niet teveel afwijkt van de andere woningen in Tervuren. Voor een langdurig resultaat is het bij het schilderwerk van de buitenmuur verstandig de hulp in te schakelen van een professioneel schildersbedrijf. De schilders zullen in eerste instantie de buitenmuur controleren en indien nodig repareren en reinigen alvorens de schilderwerken van start gaan.

Schilderwerk op de gevel van uw woning in Tervuren kost gemiddeld €20,- tot €40,- per m².

Schakel een vakkundige schilder uit Tervuren in!

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste deal.

Gratis offertes vergelijken

Schilderwerken Tervuren, welk vertrek schilderen?

Schilderwerken zijn in iedere ruimte in huis toe te passen, ook bij een appartement. Met een nieuwe laag verf fleurt iedere ruimte op. Ga voor rustige kleuren of creëer een unieke aanblik met gewaagde kleuren. U schakelt een schildersbedrijf uit Tervuren in voor schilderwerken in onder meer de volgende ruimtes:

 • Woonkamer of living schilderen: kies voor rustige kleuren en kom helemaal tot rust in uw living.
 • Slaapkamer schilderen: zachte kleuren zorgen dat u geniet van een betere nachtrust. Tegenwoordig zijn donkere kleuren in de slaapkamer ook populair.
 • Badkamer schilderen: combineer tegelwerk met schilderwerk in de badkamer voor een strak en moderne uitstraling.
 • Keuken schilderen: uw schilder gebruikt afwasbare en stootvaste verf.

Wilt u besparen op de schilderwerken? Vergelijk dan gratis en vrijlijvend offertes.

De hal schilderen: het proces

Bekijk de video en leer meer over hoe het schilderen van de hal in zijn werk gaat.

Welke verfsoort gebruiken?

  Bij schilderwerken is de keuze voor de juiste verfsoort erg belangrijk. Uw schilderspecialist weet welke verf voor welke schilderwerken het meest geschikt is.

  Uw schilderspecialist weet welke verf voor welke schilderwerken het meest geschikt is. Er zijn drie categorieën verf:

 • Verfsoorten voor buiten: bij buitenschilderwerk gebruikt een schilder vaak alkydverf, omdat dit zeer sterk is en bestand tegen alle weersomstandigheden.
 • Verfsoorten voor binnen: schilderspecialisten gebruiken latexverf op een binnenmuur en het plafond. Op andere oppervlakten wordt meestal acrylverf gebruikt. Dit is verf op waterbasis die snel droogt en bijna reukvrij is.
 • Grondverf: een of meerdere lagen grondwerk zorgen ervoor dat de eindlaag verf goed dekt en mooi egaal wordt.

muren schilderen of spuiten

Verven of spuiten?

Wanneer u een schilder inschakel voor schilderwerken binnen heeft u vaak de keuze uit verven of spuiten. Traditioneel verfwerk is nauwkeuriger dan spuitwerk. De voornaamste reden dat men in Tervuren vaak voor spuitwerk kiest is dat dit zeer snel uit te voeren is. Binnen een dag kunnen verschillende kamers gespoten worden.

Dat is nog niet alles!

Spuitwerk is egaler dan traditioneel schilderwerk. Er zullen geen kwaststrepen te zien zijn. Houd er wel rekening mee dat alle meubels en vloer goed beschermd moeten zijn tegen de verfnevel die ontstaat.

Ontdek de scherpe prijzen. Vraag nu gratis en zonder verplichting offertes aan.

Behangen is ook mogelijk door de schilder

Wist u dat u een schilder ook kunt inschakelen om te behangen? Zowel in klassieke als moderne interieurs is de combinatie van behang en schilderwerk erg mooi. Behang boven de open haard met de rest van de muren in een passende verfkleur komt in Tervuren bijvoorbeeld veel voor.

Maar bij behangwerk kunt u ook aan vliesbehang denken. Dit vormt een mooie ondergrond voor schilderwerken waarbij oneffenheden verborgen worden.

Schilder Tervuren inhuren, waarop letten?

  Wilt u een schilder uit Tervuren inschakelen voor vakkundig schilderwerk? Dan is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Dan weet u zeker dat u een goede prijs en service krijgt!

 • Spreek met uw vakman een prijs per vierkante meter af, zodat u precies weet wat u moet betalen.
 • Bespaar voorrijkosten door een schilder uit Tervuren of omgeving in te schakelen.
 • Let niet alleen op de prijzen van de goedkope schilders. Schilders met meer ervaring vragen een hoger uurloon, maar leveren wel altijd kwaliteitswerk.
 • Vergelijk offertes en kies de specialist die het best bij uw wensen aansluit. Kies bijvoorbeeld voor het schildersbedrijf met de laagste prijs of die het snelste kan beginnen. Benieuwd waar u op moet letten bij het vergelijken van schilder offertes? U leest het op deze pagina.

Wat is een winterschilder?

Een winterschilder is niets meer dan een gewone schilder die ook in de wintermaanden schilderwerken uitvoert. Het begrip winterschilder zegt dus vooral wat over het jaargetijde waarin het schilderwerk plaatsvindt.

Hoe werkt de winterschilder buiten? Door de steigers met een scherm af te sluiten en gebruik te maken van een warmte kanon is het ook in de winter mogelijk om buiten te schilderen. Het voordeel voor u is dat u tot wel 30% op de totaalprijs bespaart!

schilder Tervuren inschakelen

Waarom een schildersbedrijf in Tervuren inschakelen?

Als u zelf de schilderwerken in huis wilt uitvoeren zal u waarschijnlijk al het materiaal moeten aanschaffen. Denk hierbij aan kwasten, rollers, verfbakken, ladders en natuurlijk de verf zelf. Bovendien kost dit u heel veel tijd, waarvoor u mogelijk verlof moet aanvragen.

Dit zijn allemaal motivaties om het schilderwerk uit handen te geven aan een professioneel schildersbedrijf. Het schilderswerk verloopt niet alleen een stuk sneller, maar de verflaag zit waarschijnlijk een stuk strakker op de muur dan wanneer u dit zelf zou doen. Bovendien is het inschakelen van een vakman niet duur, zeker niet als u zelf al het nodige materiaal zou moeten aanschaffen.

Als uw woning ouder dan 10 jaar is, profiteert u van het verlaagde btw-tarief op schilderwerken. Laat u de buitenramen schilderen? Dan heeft u waarschijnlijk recht op de overkoepelende renovatiepremie.

Voordelen van een schilder op een rijtje

Vraagt u zich nog steeds af waarom u het schilderwerk uit moet besteden?

 • De schilderwerken zijn sneller afgerond
 • U krijgt gegarandeerd een strak resultaat
 • Professionele ondersteuning is niet duur
 • U krijgt een professionele begeleiding wat betreft de kleurenkeuze
 • U profiteert van het verlaagde btw-tarief op schilderwerken als uw woning ouder is dan 10 jaar
 • Als u de buitenramen laat schilderen en u voldoet aan de voorwaarden, dan heeft u recht op de overkoepelende renovatiepremie

Ontdek de scherpe prijzen van schilders uit regio Tervuren. Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

Recent aangevraagde schilder offertes

Muren van living schilderen in Vilvoorde
Trap opnieuw verven in Dilbeek
Gevel van bedrijfspand verven in Halle
Badkamer schilderen in Grimbergen
Living behangen en schilderen in Sint-Pieters-Leeuw
Deuren en ramen van woning schilderen in Tienen
Muren en plafond schilderen in Zaventem
Winterschilder inschakelen in Asse
Dakkapel schilderen in Aarschot
Slaapkamer verven in Overijse

schilder

Besparen op schilders? Vergelijk gratis schilderwerk offertes!

Wilt u uw plafond opnieuw witten? Of wilt u eindelijk de trap eens goed laten schilderen? Bent u de kleur op uw binnenmuur helemaal zat en wilt u de uitstraling van de ruimte veranderen? Schakel dan een erkend schildersbedrijf uit ons netwerk in voor al uw schilderwerken. Elke vakman is ruim ervaren en beschikt over de juiste diploma’s. Zo garanderen wij u de beste service tegen de laagste prijzen. Wilt u weten wat uw schilderwerk gaat kosten of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal 5 offertes van schilders uit uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de schilder met het beste aanbod en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken