Besparen op schilderwerken in Watermaal-Bosvoorde?

Vergelijk offertes van schilders & bespaar!

Schilderwerken Watermaal-Bosvoorde

Wilt u schilderwerken laten uitvoeren en bent u op zoek naar een erkend schildersbedrijf uit Watermaal-Bosvoorde? Wilt u de muur in uw living voorzien van een nieuwe kleur? Of is de keuken toe aan een verse laag verf? Begint de verflaag van uw trap af te bladderen? Ook dan is het tijd om op zoek te gaan naar een schilder uit Watermaal-Bosvoorde. Schilder inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal 5 offertes van schilders uit uw regio! Vergelijk deze op kostprijs en aanbvod, zodat u zeker weet dat u niet teveel betaalt. De offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina leest u alles over wat een schildersbedrijf voor u kan doen en wat het kost om een vakman in te schakelen.

Wat zijn veelvoorkomende schilderwerken?

U kan een schilder uit Watermaal-Bosvoorde voor verschillende binnen- en buitenschilderwerken inzetten. De schilderwerken die de schilders uit ons netwerk uitvoeren lopen dan ook erg uiteen. Zo schilderen zij regelmatig de trap, het plafond en de muur in een woonkamer of slaapkamer. Onder de schilderwerken buitenshuis valt onder meer het schilderen van de gevel, deur en ramen. Dit is van groot belang voor de bescherming van uw ramen en gevel, omdat de verflaag het hout beschermt tegen de verschillende weersomstandigheden.

Dit zijn de meest voorkomende schilderwerken van schilders in Watermaal-Bosvoorde:

 • Het verven van de trap
 • Plafond of muur schilderen
 • Schilderwerk op de gevel vernieuwen of herstellen
 • Schilderen van de ramen en deuren

prijs van schilderwerken

Wanneer schilderen?

Wanneer is het tijd om (opnieuw) te schilderen? Voor zowel binnen- als buitenschilderwerk geldt dat wanneer het schilderwerk beschadigd is, het van belang is om het oppervlak opnieuw te schilderen. Beschadigd schilderwerk herkent u aan blaasjes of scheurtjes, maar ook afbladderen en verpoederen zijn tekenen van beschadiging. Het is ook mogelijk dat het schilderwerk versleten of verkleurd is: een nieuwe laag verf verfrist het aanzicht van uw woning.

Ook wanneer het schilderwerk niet verkleurd of beschadigd is, is het van belang om eens in de zoveel tijd de schilderwerken uit te voeren. Dit zorgt voor een langere levensduur van bijvoorbeeld uw ramen en deuren.

Schilderwerken binnenshuis is ongeveer een keer per 7 jaar toe aan nieuwe schilderwerken. Denk hierbij aan muren en deuren. De trap is eerder aan een nieuwe schilderbeurt toe, omdat deze sneller slijt. Het buitenschilderwerk is eens in de 5 jaar toe aan een nieuwe verflaag. De oppervlakken die vaak worden blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden zijn vaker aan een nieuwe laag verf toe.

Schilder inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Wat zijn de prijzen per type schilderwerk?

Wanneer u besluit om een erkend schilder uit Watermaal-Bosvoorde in te schakelen voor uw schilderwerk, dan bent u natuurlijk nieuwsgierig naar de prijs van de schilderwerken. De prijs is grotendeels afhankelijk van twee onderdelen: de materiaal- en de arbeidskosten. Zowel de materiaal- als de arbeidskosten verschillen per schildersbedrijf. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes, zodat u tot wel 40% op de totale kosten bespaart.

Al met al is het inschakelen van een schildersbedrijf niet perse een dure aangelegenheid, zeker gezien de tijd die u bespaart. Het verven of spuiten van het plafond gebeurt al vanaf gemiddeld €12,- tot €20,- per vierkante meter: deze prijs is inclusief BTW, materiaal en het uurloon van de schilder.

Wilt u de gevel opnieuw laten bijwerken? Dit kost doorgaans iets meer, maar de schilders brengen dan ook één laag primer aan gevolgd door twee lagen afwerking. De gemiddelde prijs ligt tussen de €20,- en €40,- per vierkante meter. Voor het schilderen van een dakkapel liggen de kosten tussen €40,- en €45,- per uur.

Prijs van schilderwerken 2024

Schilderwerk Gemiddelde prijs, incl. btw* Bestaande uit
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van verf en aanbreng
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen €40,- en €45,- per uur Uurtarief
* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan!

schilderwerken

Prijs schilderwerken per uur

In sommige gevallen rekent het schildersbedrijf uit Watermaal-Bosvoorde een vaste prijs per uur. Voor binnenschilderwerk ligt dit ongeveer tussen de €35,- en €40,-. Voor buitenschilderwerk ligt de prijs meestal iets hoger, ongeveer tussen de €40,- en €45,-. Wanneer u grotere oppervlakken laat schilderen biedt het schildersbedrijf u in de meeste gevallen een scherper uurloon.

Wat kosten schilderwerken per uur?

€35,- tot €45,-

(per uur)

Binnenschilderwerken
€35,- tot €40,-

Voorbeelden:
– Plafond
– Trap
– Binnenmuren
– Binnendeuren
– Binnenzijde ramen

Buitenschilderwerken
€40,- tot €45,-

Voorbeelden:
– Ramen
– Buitendeuren
– Gevel
– Schutting
– Tuinhuis en dakkapel

Schilderwerken, welk btw tarief?

Is uw woning in Watermaal-Bosvoorde ouder dan 10 jaar en laat u schilderwerken uitvoeren? Dan betaalt u over de werkzaamheden het verlaagd belastingtarief van 6%. Dit tarief geldt voor veel renovatiewerken, waaronder buiten- en binnenschilderwerken en het behangen.

Wanneer uw woning nog geen 10 jaar oud is, betaalt u het gewone belastingtarief van 21%. Ook wanneer u zelf bouwmaterialen koopt is het normale tarief van 21% van toepassing. Lees meer over het verlaagde btw-tarief op financien.belgium.be

Welke premies zijn er?

Voor het schilderen van de buitenramen is het mogelijk om gebruik te maken van de overkoepelende renovatie premie. De voorwaarden hiervoor zijn onder andere dat u de schilderwerken uit laat voeren door een schildersbedrijf, u de bewoner of verhuurder van de woning bent en dat uw naam staat vermeld op de facturen.

De hoogte van de premie ligt tussen de 20% en de 30% van de totale investering, exclusief btw. Meer informatie over de voorwaarden en hoogte van de premie? Ga naar vlaanderen.be.

Besparen op de kosten van de schilder?

Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes van schilders & bespaar!

binnenschilderwerken Watermaal-Bosvoorde

Binnenschilderwerken, laat uw interieur stralen

U kunt bij één van de schildersbedrijven uit ons netwerk terecht voor al uw schilderwerk binnenshuis. De professionele hulp zorgt ervoor dat het schilderwerk in korte tijd is afgerond en dat uw pas geverfde muur of plafond weer helemaal strak en netjes oogt.

Bovendien beschikken de schilders over jarenlange ervaring en weten zij als geen ander welke kleuren goed bij elkaar passen. Weet u niet zeker welke kleur u op de muur in uw woonkamer of slaapkamer wilt hebben? De schilder kan u hierin begeleiden en heeft een ruim kleurenpalet waar u uit kunt kiezen. Zo geeft u uw woning de uitstraling die u wenst! Besparen op de prijzen van binnenschilderwerk? Start nu de gratis offerteaanvraag.

Binnenmuur schilderen

Met het schilderen van de binnenmuur geeft u uw woonkamer, slaapkamer of keuken zonder te veel moeite een compleet ander uiterlijk. Bovendien kunt u de binnenmuur te allen tijde opnieuw onder handen nemen wanneer u de kleur zat bent. Net als bij het plafond heeft u bij het verven van de binnenmuur de keuze uit het spuiten of schilderen van de muren.

Het laten spuiten van de binnenmuur is een voordelige keuze, omdat dit erg snel en efficiënt voor een strak en egaal resultaat zorgt. Doordat het schilderwerk weinig tijd in beslag neemt, bespaart u op de arbeidskosten.

Het schilderen van muren binnen kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m².

plafond schilderen Watermaal-Bosvoorde

Plafond schilderen

Het schilderen van het plafond is een lastige klus die u het beste kunt uitbesteden. Het plafond is nou eenmaal lastig te bereiken en u wilt voorkomen dat de verfspetters op uw meubilair en vloeren druppen.

Als u het plafond laat schilderen door een schildersbedrijf dan heeft u de keuze uit twee verschillende werkwijzen: u kunt het plafond laten verven of u kunt het laten spuiten. Met het verven van het plafond doelen we op traditionele schildermethodes. Met en roller of kwast brengen de schilders de verf aan op het plafond. Tegenwoordig kiest men steeds vaker om het plafond te spuiten. Dit is een effectieve en goedkope manier om uw plafond snel te witten.

De richtprijzen van een plafond witten of spuiten liggen tussen de €12,- tot €20,- per m².

Trap schilderen

Als er één schilderklus is waar klanten uit Watermaal-Bosvoorde tegenop zien, dan is dat het schilderen van de trap. Een schilder uit Watermaal-Bosvoorde neemt dit schilderwerk graag van u uit handen!

Voordat hij de trap zal schilderen, wordt het oppervlak zorgvuldig geschuurd. Dit zorgt voor een optimale hechting van de verf, wat een veilig resultaat geeft. Doorgaans brengen de schilders twee grondlagen aan voordat zij één laatste eindlaag verven. Bij deze eindlaag heeft u de keuze uit diverse kleuren trapverf, zodat ook de trap de gewenste kleur krijgt. Om te voorkomen dat u tijdelijk niet naar boven kunt lopen zal de schilder de traptreden om en om schilderen.

Houd rekening met gemiddelde kosten van €15,- tot €20,- per traptrede, voor twee lagen grondverf en één eindlaag.

Op zoek naar een erkend schilder voor al uw schilderwerken?

Vraag gratis offertes aan, vergelijk en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

buitenschilderwerken Watermaal-Bosvoorde

Buitenschilderwerken, bescherm uw woning

Het buitenschilderwerk is misschien nog wel belangrijker dan de schilderwerken binnenshuis. Dat komt omdat uw woning dagelijks wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Zoals u waarschijnlijk weet reageert hout niet goed op vocht. Als dit gaat rotten heeft dit niet alleen een negatief effect op de uitstraling van uw huis, maar ook op de isolatiewaarde van de woning. De verf is dan ook een belangrijke beschermlaag die uw ramen, deuren en gevel beschermt tegen neerslag.

Wij raden u aan om de schilderwerken buitenshuis eens in de drie tot vijf jaar bij te laten werken. Dit zorgt voor een optimale bescherming van uw gevel. Prijzen op maat ontvangen? Vraag gratis offertes aan.

Ramen schilderen

Zoals u hierboven kunt lezen is het van groot belang om het schilderwerk van uw ramen regelmatig bij te werken. Wilt u er zeker van zijn dat uw ramen in optimale conditie blijven? Dan raden wij u aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij betaalt u een vast bedrag waarvoor er met enige regelmaat een schilder langskomt om het schilderwerk te controleren en herstellen.

Na drie tot vijf jaar zal de specialist uit Watermaal-Bosvoorde een nieuwe verflaag aanbrengen, waarmee hij de levensduur van uw ramen zo lang mogelijk verlengd. U merkt dat de ramen aan onderhoud toe zijn als er scheurtjes of kleine beschadigingen in de verflaag ontstaan.

Ramen schilderen heeft een gemiddelde kostprijs van €15,- tot €25,- per raam.

deuren schilderen Watermaal-Bosvoorde

Deuren schilderen

In oudere woningen ziet men vaak authentieke houten deuren. Dit geeft een prachtige sfeer, maar om de goede kwaliteit en uitstraling te behouden raden wij u aan deze af en toe opnieuw te schilderen. De richtprijzen voor het verven van deuren is ongeveer €70,- tot €110,- per deur. De werkzaamheden bestaan uit zowel het voorlakken en aflakken van het gehele oppervlak.

Meestal biedt de schilder een scherpe richtprijs indien u meerdere schilderwerken laat uitvoeren. Heeft u meerdere houten deuren in huis die u door een ervaren schilder uit Watermaal-Bosvoorde wilt laten verven? Laat alle deuren dan in één keer behandelen zodat u de scherpste prijzen betaalt.

Gevel schilderen

De gevel of buitenmuur is een belangrijk onderdeel van uw woning. U kunt de buitenmuur zien als een visitekaartje: hoe beter de buitenmuur eruitziet, hoe groter de kans dat u de woning op korte termijn verkoopt of verhuurt. Bovendien zorgt een goed verzorgde buitenmuur voor een waardevermeerdering van uw pand. Heeft u houten gevelbekleding? Dan is het nog belangrijker om de schilderwerken goed te onderhouden.

Wij raden u aan om de buitenmuur in dat geval minimaal eens in de zes tot tien jaar te voorzien van een nieuwe verflaag. Voordat u een nieuwe laag op de buitenmuur kunt aanbrengen zult u de gevel eerst moeten reinigen en eventueel repareren.

Bent u benieuwd naar richtprijzen? Houd rekening met gemiddeld €20,- tot €40,- per m² voor de gevel schilderen.

Schakel een vakkundige schilder uit Watermaal-Bosvoorde in!

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste deal.

Schilderwerken Watermaal-Bosvoorde, welk vertrek schilderen?

Met professioneel schilderwerk maakt u van iedere ruimte in huis iets moois, ook als u een appartement heeft. In Watermaal-Bosvoorde worden schilders meestal voor het opknappen van de volgende ruimtes ingeschakeld:

 • Badkamer schilderen: waar vroeger vooral tegels gebruikt werden, laten steeds meer mensen in Watermaal-Bosvoorde hun badkamer schilderen. Het geeft een moderne en frisse uitstraling.
 • Keuken schilderen: met professioneel schilderwerk geeft u deze ruimte een inspirerend en schoon uiterlijk. Kies voor stootvaste en afwasbare verf voor het beste resultaat.
 • Living schilderen: met de juiste verfkleuren creëert u een ontspannende sfeer en een ruimte waar u helemaal tot rust komt.
 • Slaapkamer schilderen: een zacht kleurenpallet bevordert een goede nachtrust.

Wilt u besparen op de schilderwerken? Vergelijk dan gratis en vrijlijvend offertes.

De hal schilderen: het proces

Bekijk de video en leer meer over hoe het schilderen van de hal in zijn werk gaat.

Welke verfsoort gebruiken?

  Goed schilderwerk begint met de keuze voor de juiste verfsoort.

  Over het algemeen zijn de soorten in drie categorieën op te delen:

 • Grondverf: de basis van alle schilderwerken. Het zorgt voor een goede hechting en mooiere eindlaag.
 • Verfsoorten voor binnen: voor muren en plafonds wordt latexverf gebruikt. Voor andere oppervlakten is acrylverf op waterbasis populair, omdat het snel droogt en reukvrij is.
 • Verfsoorten voor buiten: hoogglansverf op terpentinebasis is bestand tegen alle weersomstandigheden en beits wordt veel voor divers houtwerk gebruikt.

schilderen of verf spuiten

Verven of spuiten?

Zoekt u een snelle manier om woonruimtes van een verflaag te voorzien? Zeker met plafonds kiest men in Watermaal-Bosvoorde vaak voor spuitwerk. Het grootste voordeel van verf spuiten is dat het erg snel gebeurt. Daarnaast is het resultaat egaler en zullen er geen strepen vormen. Houd er wel rekening mee dat de ruimte helemaal leeg moet zijn, of meubels goed beschermd. Bij verf spuiten ontstaat er namelijk nevel.

Net als bij klassieke schilderwerken is het bij spuitwerk ook mogelijk met reliëf te laten schilderen. Vraag uw schildersbedrijf naar de mogelijkheden.

Ontdek de scherpe prijzen. Vraag nu gratis en zonder verplichting offertes aan.

Behangen is ook mogelijk door de schilder

Niet veel mensen weten dat schilders ook professioneel behangwerk uitvoeren. Vaak wordt voor een combinatie tussen schilderwerken en behangwerk gekozen. Denk daarbij aan een ondergrond van vliesbehang, zodat muren egaal worden.

Creëer een unieke uitstraling!

Tegenwoordig wordt ook vaak voor behang gekozen om een bijzondere sfeer te maken. Laat bijvoorbeeld de onderste helft van een muur schilderen en daarboven behang met een mooie print aanbrengen.

Schilder Watermaal-Bosvoorde inhuren, waarop letten?

  Waar moet u op letten bij het zoeken naar goedkope schilders? Als eerste is het verstandig niet alleen op de prijs te letten. Een goede vakman levert namelijk kwaliteitswerk waar u lange tijd van geniet. Waar let u nog meer op?

 • Schildersbedrijf gezocht voor een groot project? Spreek dan een prijs per vierkante meter af in plaats van een prijs per uur. Dan weet u van tevoren precies wat de klus gaat kosten.
 • Kies voor een schildersbedrijf uit de buurt om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.
 • Vind gemakkelijk een vakkundige en betaalbare schilder door offertes te vergelijken! U leest op deze pagina waar u op moet letten bij het vergelijken van schilderwerk offertes.

Wat is een winterschilder?

Het begrip winterschilder zegt weinig over de werkzaamheden, maar meer over het jaargetijde waarin de werkzaamheden uitgevoerd worden. Met een scherm om de steiger en een warmte kanon is het mogelijk om bij lage temperaturen toch te verven.

In de wintermaanden hebben de meeste schilderbedrijven het minder druk met schilderwerken buiten. Daardoor profiteert u van een lagere prijs voor het schilderwerk in de winter. U bespaart tot wel 30% op het uurloon van de specialist!

schilder Watermaal-Bosvoorde

Waarom een schildersbedrijf in Watermaal-Bosvoorde inschakelen?

Zoals u wellicht heeft kunnen lezen biedt het inschakelen van een professioneel schilder voor uw schilderwerk vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is de tijd die het u bespaart. Door uw schilderwerken uit te besteden hoeft u geen vrije dagen op te nemen en zijn de schilderwerken in een paar werkdagen volledig afgerond: u hoeft niets te doen!

Bovendien is het uitbesteden van de schilderwerken uit Watermaal-Bosvoorde relatief voordelig. Als u het schilderwerk zelf uit zou voeren zou u ongetwijfeld meer materiaal nodig hebben dan een erkend schildersbedrijf zou gebruiken. Als uw woning ouder dan 10 jaar is, profiteert u ook van het verlaagde btw-tarief op schilderwerken. Daarnaast heeft u eventueel recht op een premie, als u de buitenramen laat schilderen.

Voordelen van een schilder op een rijtje

Al met al zijn er een aantal belangrijke redenen waarom u een ervaren schilder uit Watermaal-Bosvoorde zou moeten inzetten:

 • Het scheelt u veel tijd en geld
 • Het schilderwerk oogt strak en netjes
 • U krijgt professioneel kleuradvies
 • U hoeft zelf geen materiaal aan te schaffen
 • Is uw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteert u van het verlaagde btw-tarief op schilderwerken
 • Als u de buitenramen laat schilderen en voldoet aan de voorwaarden, heeft u recht op de overkoepelende renovatiepremie

Ontdek de scherpe prijzen van schilders uit regio Watermaal-Bosvoorde. Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

Recent aangevraagde schilder offertes

Muren van living schilderen in Schaarbeek
Trap opnieuw verven in Brussel
Gevel van bedrijfspand verven in Anderlecht
Badkamer schilderen in Sint-Jans-Molenbeek
Living behangen en schilderen in Elsene
Deuren en ramen van woning schilderen in Ukkel
Muren en plafond schilderen in Vorst
Winterschilder inschakelen in Jette
Dakkapel schilderen in Sint-Gillis
Slaapkamer verven in Etterbeek

schilder

Besparen op schilders? Vergelijk gratis schilderwerk offertes!

Wilt u uw woning aan de binnen- of buitenkant laten opknappen met een frisse verflaag? Of vindt u de voordelen van winterschilders aantrekkelijk klinken? Een schildersbedrijf uit Watermaal-Bosvoorde is u graag van dienst. Een vakkundige schilder zorgt voor een strak en glad resultaat. Bovendien geeft een vakman u deskundig advies over de te gebruiken soort verf of kleuren. Schildersbedrijf in Watermaal-Bosvoorde gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag vandaag nog gratis offertes aan en vergelijk! U hoeft niet verschillende bedrijven te contacteren om te weten welke schilder het beste aanbod heeft. Door te vergelijken ziet u snel werk schildersbedrijf het best bij uw wensen past!